Idejni vodja projekta je Jure Longyka. Foto: Alan Orlič
Idejni vodja projekta je Jure Longyka. Foto: Alan Orlič

Val 202 znova pripravlja posebni izbor letošnjih Izštekancev. Na koncertu bodo vsi, ki so že ali še bodo gostovali v oddaji v prihodnjih dneh, predstavili "smetano" svojih nastopov, pridružili pa se jim bodo še gostje MI2. Za češnjo na torti bodo tokrat z godali poskrbeli člani Simboličnega orkestra, večer pa bo povezoval žametni glas Jureta Longyke. Vsak izmed izvajalcev bo z dvema skladbama predstavil svoje najbolj "izštekane" trenutke, nekateri pa bodo šli še dlje ter svoje studijsko preigravanje nadgradili z novimi skladbami in novimi aranžmaji.

Nagradna igra je končana. Nagrajenca sta bila o nagradah obveščena po elektronski pošti.

Valovci so sorodni koncert pod naslovom Izštekanih 20 pripravili že decembra leta 2013 ob dvajsetletnici oddaje. Plejadi velikih izštekanih imen so se takrat pridružili člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Ker je bila dvorana polna, so lani izpeljali podoben koncept, ki so ga naslovili Izštekanih 10. Med letom namreč v studiu Vala 202 uprizorijo deset izštekanih oddaj in lepo jih je bilo predstaviti vse hkrati, na prazničen način, pred občinstvom. Za dodatne zvočne presežke je lani poskrbel Big Band RTV Slovenija.

Oddaja Izštekani praviloma poteka v intimi radijskega studia in poslušalcem vanj dovolijo pokukati kvečjemu s pomočjo spletnega videoprenosa. Želja, da bi se pridružili in stvar doživeli v živo, je vselej veliko. Tudi izvajalci za svoj skrbno pripravljen nastop radi požanjejo aplavz.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v povezavi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.