Chris Martin in preostala trojica, ki sestavlja zasedbo, je že nekaj let v vrhu priljubljenosti ne le na Otoku, ampak po vsem svetu. Foto: Reuters
Chris Martin in preostala trojica, ki sestavlja zasedbo, je že nekaj let v vrhu priljubljenosti ne le na Otoku, ampak po vsem svetu. Foto: Reuters

Prvi singel z zadnjega albuma, Adventure of a Lifetime, so premierno zavrteli danes na BBC-jevi radijski postaji, kjer je pevec Chris Martin tudi dejal, da si zelo želijo nastopiti na festivalu Glastonbury. "Navdušeni bi bili, če bi se to zgodilo. Glastonbury je nekakšen duhovni dom skupine," je dejal.

Do zdaj so se vsi njihovi albumi zavihteli na prvo mesto britanske lestvice albumov, strokovnjaki pa tudi zadnjemu izdelku napovedujejo enak uspeh. Lanski album Ghost Stories je postal celo četrti najbolje prodajani album na svetu, saj se je prodal v 3,7-milijonski nakladi. Takoj po izdaji so se člani znova zaprli v studio in začeli ustvarjati sedmi album, ki so ga opisali kot bolj optimističnega in svetlega. "Pesmi odražajo naše počutje. Veseli in svobodni se počutimo in zelo hvaležni, da smo del te skupine. Še nikoli nismo tako uživali pri snemanju novih pesmi," je pojasnil Martin.

Album A Head Full of Dreams so posneli v Los Angelesu in Londonu, na njem pa bodo gostovali tudi Beyonce, Noel Gallagher in Tove Lo.

Coldplay se prihodnje leto odpravljajo tudi na koncertno turnejo, zelo verjetno pa je, da se v studio ne bodo nikoli več zaprli. O tem je Martin spregovoril že pred časom: "To je naš sedmi izdelek in kot na vse skupaj gledam zdaj, se mi zdi, kot bi šlo za zadnjo knjigo Harryja Potterja ali kaj podobnega. Ne bom rekel 'nikoli več', nedvomno pa je sedmi album konec nečesa, nekega obdobja. Med snemanjem sem imel ves čas v glavi, da je to poslednja stvar, ki jo bomo ustvarili, sicer ne bi vsega, kar premoremo, dali v ta album."