Novico sta potrdili obe strani. Foto: AP
Novico sta potrdili obe strani. Foto: AP

Britanska glasbena legenda Elton John in ameriška princesa popa Britney Spears bosta prvič združila moči, tako naj bi se rodila skladba Hold Me Closer. Rezultat prvega tovrstnega sodelovanja med britanskim pevcem in ameriško princeso popa naj bi luč sveta ugledal še avgusta.

Po poročanju TMZ-ja naj bi pesem glasbena zvezdnika s producentom Andrewom Wattom posnela na Beverly Hillsu že prejšnji teden, snemanje naj bi trajalo le dva dni. Njen naslov naj bi temeljil na besedilu uspešnice Tiny Dancer z začetka 70. let preteklega stoletja, ki jo je John napisal skupaj z dolgoletnim umetniškim partnerjem Berniejem Taupinom, vključena pa je bila na album Madman Across the Water, pozneje pa izdana še kot singel.

Nova glasbena stvaritev za pevko pomeni uradno vrnitev na glasbeno prizorišče, odkar je bila lani končno rešena 13-letnega skrbništva njenega očeta Jamesa Spearsa nad njo in njenim premoženjem. Že tedaj je navdušena nad novimi razmerami povedala, da je odprta za najrazličnejše poslovne možnosti, objavila pa je tudi fotografijo o nastajanju nove skladbe.

Novico sta po večdnevnih spletnih ugibanjih oboževalcev, ali bo glasbeni par res sodeloval, potrdili obe strani. Britanski glasbenik, ki se lahko pohvali s 60-letno kariero, je na družbenih omrežjih objavil tudi naslov novega podviga.

Projekt bo prekinil več let glasbenega zatišja Britney Spears – zadnji studijski album Glory je izdala leta 2016, štiri leta pozneje so ga dopolnile še dodatne pesmi Mood Ring, Swimming in the Stars in Matches.