Oddaje bosta povezovali Uršula Zaletelj in Maja Stepančič. Foto: Val 202
Oddaje bosta povezovali Uršula Zaletelj in Maja Stepančič. Foto: Val 202

V vsaki oddaji se bosta v studijski bitki pomerila dva radijska didžeja. Z nasveti jima bodo pomagali številni radijci in glasbeniki, mentorji in prijatelji, ki ju bodo spodbujali v živo in na družbenih omrežjih. V dvoboju bo odločal didžejski nastop, ki ga bo z glasovi zapečatilo glasovanje na Facebooku.

Glasovanje bo namreč potekalo izključno na Facebooku v živo, in sicer z 'emotikoni'. Vsak tekmovalec ima svojo ikono. Zmagovalec vsakokratne oddaje je tisti didžej, ki zbere večje število glasov v prenosu na Facebooku. Glasovanje je mogoče spremljati v realnem času, torej je povsem transparentno, začetek in konec vsakokratnega glasovanja sta jasno označena v radijskem etru in na Facebooku, pojasnjujejo na Valu 202.

Najboljših 10 didžejev (zmagovalcev pomladnih oddaj) se bo uvrstilo v jesenski krog oddaj, najbolj hud didžej pa bo po finalu 27. novembra 2017 na Valu 202 lahko svojo glasbo vrtel celotno sezono.

Tekmovalce je izmed vseh prijavljenih izbrala žirija, ki jo sestavljajo Jernej Sobočan in Andrej Karoli (glasbeno-voditeljski člen), Klara Zupančič in Aša Hlebec (Vičstock), Bojan Cvetičanin (Joker Out, Špil liga), Uršula Zaletelj/Maja Stepančič (voditeljici oddaj Hej, DJ!) in Matej Praprotnik (projektna ekipa).

V prvi oddaji se bosta pomerila Aleksandra Perčič in Aljaž Seljak, ki se predstavljata v spodnjem videu.

Hej DJ: Prvi par
Hej DJ: Prvi par