Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Ali bo z ekipo lahko odšla tudi Michelinova zvezdica? Iskreno, ne vem, pravi kuharski mojster, medtem ko z osmerico kolegov iz radovljiških gostiln ustvarja letošnje Okuse Radovljice.

"Michelin je zelo skrivnosten glede tega. STO se je zelo potrudil, je obvestil Michelin glede vsega, kar se dogaja," pravi Štefelin. Odločitve še ni, a ve se, da se zvezdica iz restavracije v restavracijo ne prenaša. "Glede na to, da gremo res vsa ekipa Vile Podvin v Linharta z isto kulinariko, isto filozofijo, isto zgodbo, bomo morali biti najbrž še enkrat preverjeni, in če bomo zadovoljili Michelinove inšpektorje, nam jo bodo dali. Lahko pa tudi ne," razlaga chef.

Prizna, da je – morda zgolj začasno – slovo od Michelinove zvezdice manj obremenjujoče, kot pa je slovo od Podvina. "Meni je zelo težko iti iz te restavracije. Ker zapustiti restavracijo, v kateri si delal devet let in res nekaj dosegel ..." Njegova poslovna partnerica Marcela Klofutar pa dodaja: "Naša dejavnost res zahteva aktivne lastnike, vlaganja. Midva sva želela hišo odkupiti, a niso želeli prodati, niso želeli vlagati. Ne gre naprej."

Propadajoči hotel grad Podvin in nekdanja konjušnica, v kateri je urejena restavracija, imata novega lastnika, ki namerava grad spremeniti v butični hotel, ob njem pa postaviti 60 apartmajev. "Še vedno sva upala, da bova lahko ostala tu, ampak pod takimi pogoji, kot so bili zdaj, je to nemogoče," še pravi Štefelin.

Zato na radovljiškem Linhartovem trgu ustvarja novo kulinarično zgodbo: "Bo pa nekaj novega na trgu." Iz Podvina v Radovljico pa se seli tudi tržnica lokalnih pridelovalcev, ki jih je združil in jim dal priložnost.

Uroš Štefelin v Podvinu zaplesal zadnji tango