Peter Prevc se je preizkusil tudi v vlogi
Peter Prevc se je preizkusil tudi v vlogi "Robina Hooda". Foto: Robert Pavšič

Nosilca kolajn z lanskih olimpijskih iger v Sočiju sta bila osrednja gosta dogodka v Vipolžah, katerega izkupiček bodo organizatorji namenili fundaciji Vrabček upanja oziroma oddelku za invalidno mladino v Stari Gori. Samo v soboto so na prizorišču s prostovoljnimi prispevki zbrali skoraj 800 evrov. Prevc in uspešna kotalkarica Lucija Mlinarič, ki je sklenila kariero, sta postala tudi nova ambasadorja omenjene fundacije.

Sproščeno druženje številnih sodelujočih, na čelu s športnicami in športniki iz različnih panog, so popestrili člani lokostrelskega kluba Gorica, ki so pomagali z nasveti pri prvih lokostrelskih poskusih Petru, Vesni in preostalim. Med njimi so bile tudi članice mladinske odbojkarske reprezentance, lani druge na evropskem prvenstvu. Fotogalerijo si lahko ogledate spodaj.
Finala Lige prvakov ni prav veliko gledal
Zvečer se je dogajanje preselilo na dvorišče gradu Dobrovo, kjer je bilo mogoče na velikem platnu spremljati tudi finale Lige prvakov med Juventusom in Barcelono. Prevc, ki se je že tretjič udeležil druženja ob češnjah in žogi, ni prav veliko gledal tekme, ampak se je raje posvetil kramljanju z znanimi in manj znanimi obrazi ob hrani in pijači v družbi dekleta Mine.

Praznik češenj se bo v Brdih nadaljeval tudi ta konec tedna, ko pripravljajo še nekaj zanimivih dogodkov.