Zasedba tokratne oddaje Glasbeni pozdrav. Foto: TV Slovenija/Glasbeni pozdrav
Zasedba tokratne oddaje Glasbeni pozdrav. Foto: TV Slovenija/Glasbeni pozdrav

Osrednja gosta nocojšnje oddaje Glasbeni pozdrav bosta Peter Fink in Tomaž Rot, ki bosta ob glasbenih spregovorila tudi o svojih športnih spretnostih. Tomaž Rot je namreč do 18. leta igral v mladinski oz. kadetski ekipi nogometnega kluba Primorje. Še vedno je zagret nogometaš, v studiu bo pokazal nekaj veščin z žogo in priznal, da navija za nogometni klub Manchester United, pred leti pa ga je navduševal tudi portugalski zvezdnik Christiano Ronaldo.

Peter Fink z vnukinjami. Foto: Osebni arhiv/TV Slovenija
Peter Fink z vnukinjami. Foto: Osebni arhiv/TV Slovenija

Peter Fink, šef ansambla, ki stopa v "Kristusova" leta delovanja (33), pa je priznal, da je bil v nogometu vedno slab – v šoli so ga tako postavili v gol, kjer je naredil najmanj škode. Kljub temu pa nogomet obožuje in navija za španski nogometni klub Barcelona.

Fink, ki v Dolenjskih Toplicah, kjer je zaposlen kot receptor, živi z ženo Damjano in tremi hčerami, ima pa tudi tri vnukinje, bo v oddaji razložil tudi, kako jim je na poti iz Kopra na Dolenjsko pri Vrhniki zgorel avto: "Peljali smo se z intervjuja pri Smilji Baranja na Radiu Koper. Med vožnjo na avtocesti je motor avtomobila začel nagajati, pojavile so se iskre iz izpušne cevi. Ustavil sem pri Vrhniki in opazil ogenj, ki se je razplamtel pod pokrovom motorja. Hitro smo zapustili vozilo, rešili harmonike, narodne noše, le kontrabas je, žal, zgorel."

"V eni sami minuti je avto postal "kres". Ko se je Urška (Klobučar, pevka op. p.) naslednji dan zahvalila gasilcem, smo ugotovili, da je novica postala viralna in bila bolj zanimiva, kot če bi izdali dve zgoščenki," je še dodal.

Rubrika Je res – Ni res!

Tomažev ansambel bo v oddaji s pevkama Aljo Deželan ter Niko Svetlin, sicer vnukinjo Franca Flereta, izvedel uspešnico Ljubezen mamina. Nastopili bodo tudi Ansambel Petra Finka s pevko Urško Klobučar, premierno pa bosta v oddaji nastopila Gorenjski kvintet, ki ustvarja avtorsko glasbo, ter dolenjski trio z imenom Prva liga.

Avsenikovo Moj rodni kraj, moj rodni dom bo občuteno interpretirala sopranistka Tina Debevec Dragoš. Pomagali ji bodo violinistka Hermina Matjašič, basistka Barbara Jehart ter harmonikar Boris Lah.

Andrej in Sandi pa se bosta v garderobi pogovorila o njegovih voditeljskih ambicijah.

Peter Fink in Tomaž Rot