S koncertom hrvaške zasedbe Urban & 4 so odprli festival Bežigradfest. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
S koncertom hrvaške zasedbe Urban & 4 so odprli festival Bežigradfest. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
Bežigradfest odprl vrata

Za brezplačni vstop so se odločili v prenovljenem klubu Cvetličarna, kjer so včeraj s koncertom hrvaške zasedbe Urban & 4 odprli festival Bežigradfest. Na enomesečnem festivalu bodo obiskovalci lahko prisluhnili različnim glasbenikom, pa tudi komikom.

Prireditve bodo potekale predvsem v letnem vrtu, zaradi slabšega vremena so prvo morali izpeljati v klubu. Že prvi dogodek je do zadnjega kotička napolnil prostor pod odrom.

Ekipa kluba Cvetličarna se je za pripravo brezplačnega festivala odločila ob dokončanju obnove kluba, organizatorji pričakujejo množičen obisk, tudi zato, ker je festival brezplačen: "Pa tudi zaradi zasedb, ki nastopajo na tem festivalu, in pa stand-up komikov ter zaradi samega duha tega kluba," je dejal Bojan Rojko, eden izmed organizatorjev festivala.

Stroške plačila nastopajočih bodo organizatorji skušali pokriti z denarjem od prodaje pijače. Tak festival je pohvalil tudi Damir Urban, pevec zasedbe Urban and 4, ki je kot prva nastopila sinoči: "Jaz bi rad videl, da bi tudi na Hrvaškem imeli kakšen brezplačen festival, ampak je to očitno nemogoče izvesti. Prepričan sem, da je ljudem super, da se jim vsake toliko kaj podari."

Obiskovalci se bodo na Bežigradfestu lahko brezplačno zabavali prav vsak večer v tem mesecu, v prihodnjih junijskih dneh se bodo obiskovalci lahko naposlušali glasbe skupin in izvajalcev, kot so Elemental, Gušti, Katalena, Zlatko, Janez Bončina - Benč, Noctiferia, Res Nullius, Demolition Group, Zmelkoow, Tinkara Kovač, Neisha in drugi.

Špela Lobe (TV Slovenija)

Bežigradfest odprl vrata