Britanska kraljeva kovnica že nekaj časa v okviru serije Glasbene legende proslavlja legendarne britanske izvajalce. Do zdaj so svoj kovanec dobili Queen, Elton John, David Bowie in The Who, tem pa se je zdaj pridružil še peti.

Ker legendarna zasedba The Rolling Stones letos slavi 60 let delovanja, se je Velika Britanija odločila, da jo posebno počasti. Tako je kraljeva kovnica izdala zbirateljski kovanec tudi z njihovo podobo. Nov kovanec za pet funtov tako krasijo silhuete frontmana Micka Jaggerja, kitaristov Keitha Richardsa in Ronnieja Wooda ter pokojnega bobnarja Charlieja Wattsa. Podobo članov med nastopanjem spremlja tudi ime skupine, ki je zapisano z značilno pisavo.

"Veseli nas, da smo počaščeni z uradnim britanskim kovancem," je zapisala zasedba, ki je bila letos v sklopu turneje Sixty v Evropi, in dodala, da je vse skupaj še bolj pomenljivo, ker izid sovpada s 60. obletnico, poroča AP.

Cena tovrstnih kovancev se giblje od 15 do 465 funtov (približno od 17 do 542 evrov), pri kovnici pa pričakujejo, da bodo novi kovanci neverjetno iskani med zbiralci kovancev in ljubitelji glasbe.

Po besedah kovnice je to tudi eden zadnjih izdanih kovancev s podobo umrle kraljice Elizabete II.