V Izoli napovedana gradnja hotelskega kompleksa

Na več kot pet hektarjev izolske Rude, ki naj bi že zadnje desetletje veljala za precej neugleden trgovski predel Izole, zadnja leta domuje ena od poslovalnica trgovske verige Merkur. Zanemarjenemu območju se obeta svetlejša prihodnost, saj je na začetku leta pristalo v rokah podjetja Nordis investicije. Novi lastnik, ki v poslu nastopa kot posrednik za eno od tujih hotelskih verig in je za nakup zemljišča odštel dobrih 6 milijonov evrov, napoveduje gradnjo večjega turističnega kompleksa.

"Projekt ne bo tako enostaven. Gre za sanacijo kamnoloma, kjer bo treba narediti raziskave, tudi kolikšna je nosilnost tal," je pojasnil Miha Kozamernik iz podjetja Nordis investicije, ki je mnenja, da je zadevo treba z roko v roki reševati z občino. Ker bo novogradnja terjala še odkup nekaterih drugih parcel, se je novi lastnik v zvezi s tem že srečal s predstavniki izolske občine, ki so predstavili trenutne pogoje za ureditev tega prostora.

Vrednost predvidene naložbe v hotelski kompleks je med 150 in 200 milijoni evrov, prvi izračuni pa kažejo, da bi lahko na tej lokaciji ponudili tudi do 450 sob. Zaradi pridobivanja različnih dovoljenj naj bi prvo lopato v zemljo zakopali leta 2027, do takrat naj bi na tej loakciji vztrajala tudi obstoječa trgovska dejavnost.