Krvavec od ponedeljka znova vabi smučarje. Foto: RTC Krvavec
Krvavec od ponedeljka znova vabi smučarje. Foto: RTC Krvavec

Krvavec (spodaj si lahko pogledate še nekaj aktualnih fotografij s smučišča), kjer je snežna odeja debela okoli 110 cm, je že v soboto napovedal, da bo v ponedeljek znova zagnal smučarske naprave.

Ponovno obratovanje pa bo prineslo tudi nekaj sprememb. Krožna kabinska žičnica bo obratovala od 7.30 do 15.30, naprave pa bodo obratovale od 7.45 do 13.00. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle stane 25 evrov, za otroke 15 evrov, za mlade in seniorje pa 22 evrov.

Na Arehu bo od ponedeljka znova mogoča smuka na progi Cojzarica, istoimenska vlečnica bo delovala med 8. in 15. uro. Proga bo predvidoma odprta do nedelje. Dostop do smučišča bo mogoč z avtomobili po cesti proti zgornji postaji vlečnice, smučarski avtobus med Bellevuejem in Arehom ne bo vozil, so sporočili z Marproma.

Na Mariborskem Pohorju bo od ponedeljka znova delovala krožna kabinska žičnica, pri čemer bo prevoz z njo na razpolago vsako polno uro med 7. in 18. uro. Obenem bo Marprom odprl blagajno pod Pohorjem ter kolesarski park, ki bo ponujal spuste po progi Red line, so še sporočili.

Kanin (fotografija je arhivska). Foto: BoBo
Kanin (fotografija je arhivska). Foto: BoBo

Kanin načrtuje, da bodo naprave zagnali v petek
Ob napovedani novi pošiljki snega v začetku prihodnjega tedna bodo na Kaninu naprave po sedanjih napovedih znova pognali v petek. "Te bodo nato obratovale do nedelje, računamo pa, da se bo spomladanska smuka ob sedaj štirimetrski snežni odeji lahko nadaljevala do konca maja," je za STA povedala direktorica družbe Sončni Kanin in predsednica Združenja slovenskih žičničarjev Manuela Božič Badalič.

Smučišče Vogel sedaj prekriva skoraj 2,5 metra debela snežna odeja, s ponedeljkom pa bo ponovno obratovalo. (fotografija je arhivska). Foto: MMC RTV SLO
Smučišče Vogel sedaj prekriva skoraj 2,5 metra debela snežna odeja, s ponedeljkom pa bo ponovno obratovalo. (fotografija je arhivska). Foto: MMC RTV SLO

Vogel smučišče odpira v ponedeljek
Smučišče Vogel sedaj prekriva skoraj 2,5 metra debela snežna odeja, s ponedeljkom pa bo ponovno obratovalo. "Koliko naprav bomo zagnali oz. bo obratovalo, bo odvisno od vremenskih pogojev. Sezono načrtujemo nadaljevati nekje do konca prvomajskih praznikov," je za STA sporočila direktorica skupnih služb Aleksandra Fiorelli. Na Voglu veljajo cene iz predprodaje, so še zapisali na spletni strani.

Smučišča odprta v rdeči fazi
Minister za zdravje Janez Poklukar je na petkovi novinarski konferenci predstavil spremenjeni vladni semafor. Ta v rdeči fazi, v katero bo vsa Slovenija "odeta" od ponedeljka naprej, predvideva obratovanje smučišč ob pogojih, ki so veljali še pred zadnjim zaprtjem, torej s predhodnim testiranjem. Za vstop na smučišče je potreben negativni izvid testa.

Rdeča faza pa še ne dovoljuje prehoda regij, če ne spadate med eno izmed izjem, kot so prebolevniki in cepljeni proti covidu-19 ...

Sorodna novica Žičničarji pozivajo vlado, naj jim dovoli obratovanje
Minister za zdravje Janez Poklukar je v petek predstavil novi vladni semafor sproščanja protikoronskih ukrepov. Foto: MMC RTV SLO
Minister za zdravje Janez Poklukar je v petek predstavil novi vladni semafor sproščanja protikoronskih ukrepov. Foto: MMC RTV SLO

"Zaprtje smučišč diskriminatoren ukrep"
Direktor RTC-ja Krvavec Janez Janša je v ponedeljek ministru za infrastrukturo Jerneju Vrtovcu in nekaterim članom svetovalne skupine za covid-19 poslal pismo s prošnjo, da bi smučišča znova odprli še pred tem koncem tedna, a želji niso prisluhnili.

"Pri tako velikem številu že uveljavljenih alternativnih ukrepov in dejstvu, da je smučanje individualni šport na prostem, vzdrževanje vsesplošne fizične kondicije pa priporočljivo tudi od stroke, je ukrep zapiranja smučišč oziroma prepoved obratovanja žičniških naprav po našem mnenju nesorazmeren v cilju zasledovanja koristi, ki naj bi nastale zaradi te omejitve," je zapisal Janša, ki je prepričan, da je zaprtje smučišč diskriminatoren in nesorazmeren ukrep, saj že preostali ukrepi zagotavljajo varnost.