Logarska dolina. Foto: BoBo
Logarska dolina. Foto: BoBo

STO se je z vsebinsko komunikacijsko platformo Green & Safe maja lani odzval na spremenjene razmere v turizmu. Turisti namreč v času pandemije covida-19 iščejo predvsem destinacije in ponudnike, pri katerih se lahko počutijo varno.

Da so slovenski zdravstveni in higienski standardi, vključeni v standard Green & Safe, v skladu s standardiziranimi svetovnimi higienski protokoli varnih potovanj, potrjuje pridobitev mednarodnega znaka Safe Travels Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Slovenija je bila junija 2020 med prvimi prejemnicami tega znaka na svetu.

"Zdaj je čas, da nadaljujemo po začrtani poti odgovornosti in trajnosti z namenom večanja zaupanja naših gostov," so ta teden poudarili pri STO-ju v sporočilu za javnost.

Sorodna novica Turizem treh dežel pri željah za prihodnji dopust stavi na oddih v naravi

Vse turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev, ki upoštevajo priporočila in ukrepe NIJZ-ja ter sledijo trajnostnim in odgovornim priporočilom Green & Safe, vabijo, da svoja prizadevanja nadgradijo z registracijo na poslovnih straneh slovenia.info. Na osnovi registracije bodo prejeli novo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak Green & Safe in svetovni znak WTTC Safe Travels.

"Pozivamo vas, da nalepko odgovornih potovalnih standardov umestite na vidno mesto vaših nastanitvenih objektov, turističnoinformacijskih centrov, kulturnih ustanov, gostinskih obratov, zdravilišč, wellness centrov, turističnih agencij, prevoznih sredstvih za prevoz potnikov," so zapisali v STO-ju.

Obenem bodo registrirani deležniki prejeli tudi dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe Green & Safe. Znak bodo lahko umestili tudi na svoje spletne stani in v druga digitalna orodja.

"Naj naše ustrezno delovanje pomaga gostom pri izbiri njihovih najboljših počitnic v Sloveniji," so sklenili na STO-ju.