Crystalove ladje za križarjenja se redno uvrščajo na sam vrh seznamov najboljših potniških ladij na svetu. Foto: Crystal
Crystalove ladje za križarjenja se redno uvrščajo na sam vrh seznamov najboljših potniških ladij na svetu. Foto: Crystal
Za leto 2017 pri Crystalu načrtujejo svoje letalo crystal air, ki naj bi potnike vozilo na odročnejše lokacije. Foto: Crystal

Novi lastnik družbe, hongkonški velikan Genting (GHK), ob tem načrtuje tudi lansiranje lastnega letala, boeing 787 dreamlinerja, s pomočjo katerega bi družba lahko ponujala tudi ekskluzivne 28-dnevne ture po celini, pogosto na take konce sveta, ki jih konvencionalne letalske družbe ne ponujajo.

Gostje bodo prenočevali v najdražjih hotelih in jedli v najpetičnejših restavracijah na okoli desetih luksuznih destinacijah, sta napovedala izvršna direktorica družbe Edie Rodriguez in predsednik družbe Tan Sri Lim Kok.

Kot poroča Telegraph, bodo širitev začeli konec leta, ko se bo Crystal Esprit, "ekstravagantno opremljena jahta", 23. decembra podala na svojo krstno plovbo do Sejšelov. Plovilo za 62 potnikov se bo pridružilo svojima starejšima in večjima luksuznima ladjama Crystal Symphony (922 potnikov) in Crystal Serenity (1.070 potnikov), družba pa je naročila tudi tri nove ekspedicijske ladje Crystal Exclusive Class, namenjene za bolj odročne konce sveta, kot je denimo Antarktika, a z vsem udobjem, ki pritiče luksuznim ladjam za križarjenja.

Posegli tudi na trg rečnih križarjenj
Crystal Esprit bo opremljen s podmornico za dva potnika, ki se bo lahko uporabljala za podvodne poroke, štirimi motornimi čolni Zodiac in luksuznimi vodnimi "igračkami", kot so wakeboardi, kajaki, skuterji in potapljaška oprema. Ladja bo sprva plula po Sejšelih, Združenih arabskih emiratih, Omanu in Jadranu, pri čemer naj bi bili postanki predvideni v Sloveniji, na Hrvaškem in v Benetkah.

Leta 2017 bo družba skušala z lansiranjem svoje linije Crystal River Cruises poseči še na dobičkonosno tržišče rečnih križarjenj, ta naj bi po besedah Rodriguezove ponujala vse, kar se od Crystala pričakuje - "šest zvezdic vredno strežbo, vrhunsko kulinariko, prostorne apartmaje in nepozabne izlete na kopno".