Bo v soboto v Tivoliju res nevarno? Foto: Žiga Intihar
Bo v soboto v Tivoliju res nevarno? Foto: Žiga Intihar

Ameriške državljane, ki se bodo v soboto zadrževali v Ljubljani, so z obvestilom na spletu posvarili, da bo v parku Tivoli koncert svetovno priznanega didžeja. Predvidevajo, da se bo koncerta udeležilo 20.000 ljudi, zato tam pričakujejo povečan promet pešcev. Opozarjajo, da se bo lahko povečalo uživanje alkohola, to pa lahko povzroči nerede.

V varnostnem obvestilu piše še, naj bodo Američani previdni in naj izvajajo ustrezne varnostne ukrepe: "Bodite pozorni na okolico. Tudi navidez miroljubna srečanja se lahko spremenijo v izzivanje in prerastejo v nasilje." Ameriškim državljanom v Sloveniji svetujejo, da naj bodo še posebej previdni, če se znajdejo v bližini kakršnih koli večjih srečanj, protestov ali demonstracij.

Sporočili so tudi, kam se lahko ameriški državljani obrnejo ob neposredni nevarnosti, in jim priporočili, da ob obisku Slovenije svoje podatke posredujejo veleposlaništvu. Obvestilo si lahko ogledate tukaj.

Novica se je hitro razširila po medijih, na kar se je prek družbenega omrežja Facebook že odzval ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli. Zapisal je, da se bo sam udeležil koncerta, in dodal: "Ne bo me skrbelo za mojo varnost, le za moje bobniče."