Gloria Estefan je 1. septembra praznovala 65. rojstni dan. V njeno čast pa je ameriško podjetje Mattel izdelalo barbiko, ki je prevzela njene poteze.

"Počaščena sem, da smo z Barbie ustvarili lutko v moji podobi," je dejala glasbena legenda in poudarila, da ji to še toliko več pomeni, ker se približuje mesec, posvečen latinskoameriški kulturi in dediščini – ta se bo začel 15. septembra in končal 15. oktobra, poroča Billboard.

"Ko smo z ekipo oblikovali barbiko, sem želela, da ostanem zvesta mojim večkulturnim koreninam. Verjamem, da smo prav to naredili," je še dodala glasbenica, ki se je leta 1957 rodila na Kubi, a je od leta 1959 odraščala v Miamiju na ameriški Floridi. Njeni stari starši po materini strani so bili sicer iz Španije.

Izgled lutke Barbie, katere cena se giba okoli 55 ameriških dolarjev, je navdihnilo oblačilo iz videospota grammyjeve nagrajenke Get on Your Feet, ki je izšel leta 1989. Tako je ta odeta v črno in zlato, celoten videz pa dopolnjujejo škornji z leopardjim vzorcem, v rokah barbike ne manjka niti mikrofon.

Podjetje Mattel se bo povezalo tudi z neprofitno organizacijo Artístas y Músicos Latino Americanos, ki mladim med drugim zagotavlja tudi zasebne ure učenja glasbe in pisanja besedil.