"Naša stranka je evropska država srednje velikosti," so zapisali v satiričnem oglasu. Foto: EPA

Šaljivi oglas se je pojavil na zaposlitvenem portalu "karriere.at", z njim pa iščejo kandidata za novega zveznega kanclerja za polni delovni čas, ki bi čim prej lahko začel delati. Kandidatu oz. kandidatki ponujajo plačo 21.715,70 evra na mesec bruto, "ne glede na kvalifikacije in izkušnje".

"Naša stranka je evropska država srednje velikosti," so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zapisali v satiričnem oglasu. "Čaka vas napeta in raznolika dejavnost," so nadaljevali. Politične izkušnje so po navedbah v oglasu "prednost, ne pa pogoj". Med pogoji pa je, da ima kandidat "lep profil", ki ga bo potreboval za novinarske konference in televizijske nastope.

Po navedbah "karriere.at" ima delovno mesto številne prednosti, kot so, recimo, pisarna v središču Dunaja in zanimivi službeni dogodki, med drugim postavljanje mlaja in odprtje krožišč.

Faymann je nepričakovano odstopil v ponedeljek, kot razlog pa navedel poraz stranke na predsedniških volitvah, kjer je v prvem krogu slavil kandidat skrajne desnice Norbert Hofer. Faymanna je začasno nasledil podkancler Reinhold Mitterlehner.