Večino jelenov je poimenovala po junakih iz animiranih filmov. Foto: Reuters
Večino jelenov je poimenovala po junakih iz animiranih filmov. Foto: Reuters

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je pred kratkim sedmič zmagala na slalomu v Leviju na Finskem. Tako je zvezdnica belih strmin za nagrado že sedmič postala botra severnemu jelenu, a se takoj po zmagoslavju in podelitvi nagrad ni spomnila imena zanj. Zato se je obrnila na svoje sledilce in navijače ter jih prosila, naj ji posredujejo predloge.

Težko pričakovano odločitev je končno tudi sporočila na družbenih omrežjih – "svojega" še sedmega severnega jelena, ki bo sicer ostal del črede na Laponskem, je poimenovala Grogu, po junaku iz nanizanke Vojn zvezd Mandalorian.

"Grogu (Baby Yoda) je eden mojih najljubših likov vseh časov. Njegove domislice so tako smešne, hkrati pa je prikupen in nevaren. Lani med sezono sem ga začela uporabljati kot navdih, ko sem postala živčna na tekmah, in to je postala nekakšna interna šala z mojo ekipo in družino. V bistvu vedno, ko se zdi, da čutim velik pritisk, mi nekdo blizu zašepeta: "Groguuuuu!" To mi je pomagalo, da sem se lahko znova zbrala," je zapisala 28-letna smučarka, ki je sicer poudarila, da so ji bili všeč vsi poslani predlogi, tega imena pa po njenem mnenju številni ne bi pričakovali.

Shiffrin, ki je po številu zmag v svetovnem pokalu najuspešnejša smučarka vseh časov, je od leta 2013 na tem prizorišču v Leviju nanizala sedem zmag, kar pomeni, da je postala botra severnim jelenom, večino je poimenovala po junakih iz animiranih filmov. To so Rudolph, Sven, Mister Gru, Ingemar, Sunny, Lorax in Grogu.