Rima Fakih v izhodu v večerni obleki. Foto: EPA
Rima Fakih v izhodu v večerni obleki. Foto: EPA
Fakihova se med tekmovanjem ni versko opredelila. Foto: EPA

Fakihova bo zastopala ZDA na letošnjem tekmovanju za Miss sveta.
Rima Fakih se je rodila v Libanonu, kot dojenček pa se je z družino priselila v New York. Leta 2003 so šli v Michigan oziroma mesto Dearborn. Fakihova se je šolala v katoliški šoli, pozneje pa je študirala ekonomijo na univerzi Michigan.
Med tekmovanjem se versko ni opredelila. Dejala je, da v njeni družini častijo krščansko in muslimansko vero.
Bodoča pravnica?
Njena želja je dokončati študij prava, sicer pa rada potuje, teče, pleše in boksa. Sodniki so jo med drugim vprašali, ali meni, da bi moralo zdravstveno zavarovanje kriti tudi nakup tabletk za preprečevanje nosečnosti, in odgovorila je pritrdilno.
Poleg krone je dobila tudi štipendijo za eno leto, stanovanje v New Yorku, prav tako za eno leto, in številne druge nagrade. Dobivala naj bi tudi plačo.
Kmalu po zmagi so začele krožiti fotografije njenega nastopa v tekmovanju "slačideklet" leta 2007, ki ga je organizirala radijska postaja v Detroitu. Tekmovanje je bilo sicer zaprtega tipa, saj so bila v občinstvu le dekleta, tekmovalke pa se niso zares slekle. Šlo je bolj za ples.
Izbor najlepše je potekal v nedeljo v hotelu Planet Hollywood v Las Vegasu, med sodniki pa je bil tudi eden izmed lastnikov tekmovanja, slovenski zet Donald Trump.