Foto:
Foto:
Najvišja stavba na svetu je 508 metrov visok nebotičnik v Tajpeju.

Rusi nameravajo do 2007 zgradbo povišati še za nadaljnjih 100 metrov, tako da bi bila končna višina kar 340 metrov.

Po besedah gradbenega inženirja, sicer Nemca, Andreasa Zuhrta, naj bi stavba stala približno 500 milijonov dolarjev, posamezno nadstopje pa naj bi zgradili v dveh ali treh dneh.

S panoramskim dvigalom se bodo obiskovalci lahko povzpeli 87 nadstropij visoko na vrh višjega od dveh stolpov, kjer bodo lahko občudovali čudovit razgled. V najvišjih dveh nadstropjih bodo uredili razgledni prostor, restavracije in fitnes center z bazenom.

Moskovski Stolp Federacije je sestavni del projekta Moskva City, v okviru katerega nameravajo na reki Moskvi, 4 km proč od Kremlja, zgraditi mini-kompleks po vzoru newyorškega Manhattna.To mesto v mestu bo z ostalim mestom povezano z linijo podzemne železnice. Po predvidevanjih naj bi do leta 2010 v kompleksu živelo in delalo 100.000 ljudi.

V Moskvi vlada veliko zanimanje za luksuzna stanovanja in pisarne, zahvaljujoč milijardam dolarjev, ki gredo skozi rusko metropolo zaradi visokih cen nafte, zemeljskega plina in ostalih virov naravnega bogastva, ki jih je v Rusiji obilo.