Tat, ki se je poimenoval Piškotna pošast, je časniku HAZ skupaj s pismom poslal tudi svojo fotografijo, na kateri se
Tat, ki se je poimenoval Piškotna pošast, je časniku HAZ skupaj s pismom poslal tudi svojo fotografijo, na kateri se "masti" z ukradeno dobroto. Foto: EPA

Konec januarja smo poročali, da je neznanemu zmikavtu izpred poslopja slavnega proizvajalca piškotov Bahlsen iz Hannovra uspelo ukrasti enega izmed simbolov mesta - pozlačen masleni piškot iz brona, ki je težak 20 kilogramov in star 100 let.

Tat je nato na uredništvo časnika Hannoversche Allgemeine Zeitung (HAZ) poslal sporočilo o odkupnini, ki pa je bilo še bolj nenavadno kot tatvina sama. Od podjetja Bahlsen je v pismu, sestavljenem iz besed in črk, izrezanih iz časopisa, namreč zahteval, da vsem otrokom v bolnišnicah v Hannovru podari maslene piškote, oblite s čokolado. Ker je Bahlsen v zameno za informacije o kraji obljubil tudi 1.000 evrov nagrade, je Piškotna pošast, kot se je sama poimenovala, tudi zahtevala, da mora podjetje ta denar nakazati lokalnemu zavetišču za živali.

Novo pismo obljublja vrnitev piškota
Direktor podjetja Werner M. Bahlsen se je nato javno obrnil na Piškotno pošast in jo prosil, naj vrne ukradeni piškot. Njegova prošnja je očitno le omehčala srce Piškotne pošasti, saj je časnik HAZ danes dobil novo sporočilo: "Ker ima Werni piškot tako rad kot jaz in ker sedaj ves čas joče in ga strašno pogreša, ga bom vrnil," je zapisala Piškotna pošast.

Werner M. Bahlsen je sicer takoj potem, ko se je pojavilo prvo pismo Piškotne pošasti, napovedal donacijo podjetja v obliki 52.000 paketov maslenih piškotov za 52 dobrodelnih ustanov, če bodo pozlačeni piškot dobili nazaj.