Teksaškim policistom se je fantič zasmilil, zato so prišli na obisk. Foto: Reuters
Teksaškim policistom se je fantič zasmilil, zato so prišli na obisk. Foto: Reuters

Mali Graham je praznoval rojstni dan in poln upanja na zabavo spet povabil svoje sošolce, čeprav jih je že leto pred tem čakal zaman. Tudi njegova mama Jennifer je upala, da bo letos drugače, zato je pripravila pice in spekla torto, da bi bilo hrane dovolj za vse. Toda prišel ni niti en povabljenec.

Ko je Graham v solzah potožil materi, "da se to vedno zgodi", se je ta odločila, da bo vzela stvar v svoje roke. Na spletni forum Nextdoor, na katerem si stanovalci sosesk lahko izmenjujejo sporočila, je objavila vabilo na sinovo zabavo. Odgovoril ni nihče.

Prišli policisti in gasilci
Odločila se je še za zadnji obupan poskus – spomnila se je, da je Graham vedno govoril, da bi rad postal policist, ko odraste, zato je sedla v avtomobil in se odpeljala do policijske postaje v Hurstu, kjer je prosila, če bi se lahko en policist vsaj na kratko oglasil pri njih doma.

Na njeno veliko presenečenje pa ni prišel eden, ampak kar vsa izmena, z njimi pa še nekaj gasilcev in Graham je dobil rojstnodnevno fotografijo, ki bo imela častno mesto v družinskem albumu, prikazuje pa nasmejanega slavljenca, obkroženega z uniformami.

Prinese naj se le darilo prijateljstva
Presenečenja pa še ni bilo konec, saj so dvorišče kmalu napolnili še drugi otroci s svojimi starši, sicer popolnimi neznanci, ki so prebrali Jenniferino sporočilo na spletni strani in sklenili, da noben fantič za rojstni dan ne bi smel ostati sam.

Materin ganljivi zapis se je glasil: "To pišem iz skrajnega obupa, ampak moram vprašati, ali bi kdo prišel na rojstnodnevno zabavo osemletnega fantka, da bi mu pokazali, da je ljubljen in cenjen kot oseba. Niso potrebna nobena darila, samo darilo prijateljstva."