Facebook ima trenutno milijardo in pol uporabnikov. Foto: Reuters
Facebook ima trenutno milijardo in pol uporabnikov. Foto: Reuters

Zanimivo novost je na pogovoru z novinarji razkril ustanovitelj tega družbenega omrežja Mark Zuckerberg, ki pa je dejal, da gumba "ni mi všeč" ne bodo ponudili zato, da bodo dali uporabnikom možnost, da "popljuvajo" kakšno objavo ali fotografijo, ampak želijo, da ga ljudje uporabijo, ko želijo izraziti empatijo.

"Ne želimo uvesti tega gumba za to, da bi povzročili razmah kritike, ampak ga vidimo uporabnega le v primerih, ko "všečkanje" pri kakšnih objavah z žalostno vsebino ne bi bilo primerno," je dejal.

31-letni milijarder je dodal, da je novost "zelo blizu" temu, da bi jo preizkusili uporabniki. "Ljudje že vrsto let sprašujejo, zakaj na Facebooku ne obstaja gumb "ni mi všeč". Verjetno mi je to vprašanje zastavilo že več sto ljudi, danes pa je poseben dan, saj lahko razkrijem, da si dejansko prizadevamo za to."

Tudi profesorica Andrea Forte iz univerze Drexel v Philadelphii je prepričana, da novost ne bo povzročila vsesplošne kritike objav. "Mislim, da bodo gumb "ni mi všeč" uporabili predvsem kot izraz negativnih čustev, ne pa za kritiko fotografij otrok, domačih živali ali kuharskih poskusov. Možnost bodo uporabljali, da bodo z njo izrazili nestrinjanje z nečim ali solidarnost v primeru izgube," je dejala za BBC.