Njun najnovešji projekt se dogaja v Italiji. Foto: AP
Njun najnovešji projekt se dogaja v Italiji. Foto: AP

Plaza in Baena sta se spoznala leta 2011, glede svojega razmerja pa sta izjemno skrivnostna, nobeden izmed njiju v preteklosti tudi ni namignil, da bi razmišljal o poroki. 36-letnica, ki je med letoma 2009 in 2015 v komični seriji Parki in rekreacija (Parks and Recreation) upodobila lik April Ludgate, pa je na svojih družbenih omrežjih z navdušenjem in ponosom naznanila nov filmski projekt svojega izbranca, z naslovom Spin Me Round, v katerem bo poleg Alison Brie zaigrala tudi sama.

V opisu fotografij pa je Baena mimogrede naslovila z "moj predragi mož". Pozneje je njen publicist tudi potrdil, da se je par po desetih letih skupne poti končno odločil za naslednji korak, podrobnosti o obredu pa niso bile razkrite.

"Mislim, da ko si v zvezi z nekom, ki dela na istem področju, ta razume, s čim se spopadaš na globlji ravni," je povedala leta 2019 v intervjuju za People in dodala, da je tako mogoče, da partnerja drug drugega podpirata. Poudarila pa je, da je v razmerju ključno ravnotežje, poslovno sodelovanje s partnerjem pa je vedno lahko izziv. Tako z Baenom veliko stvari vseeno delata ločeno. "Prisiljenost" v samostojnost in tudi premor pa je njuno zvezo po njenem mnenju še okrepilo.

Tudi filmska partnerja

Dolgoletni par, ki nima otrok, a skrbi za psa Frankieja in Stevieja, je sicer že večkrat tudi poslovno sodeloval. 43-letnik je poleg v nov projekt svojo novopečeno ženo vključil tudi v filme, kot so Life After Beth iz leta 2014 in The Little Hours, ki je izšel tri leta pozneje, Plaza pa je imela v njem tudi vlogo producentke.

Zaradi pandemije covida-19 sta se v času karantene doma lotila tudi skupnega projekta Cinema Toast. Gre za eksperimentalno, antološko serijo, s katero je Plaza, ki je dejala, da je bilo na neki način med karanteno lepo biti prisiljen tako dolgo ostati z nekom na enem kraju, doživela svoj režiserski debi.