Njun prvorojenec je zdaj star 13 let (fotografija je iz leta 2020). Foto: AP
Njun prvorojenec je zdaj star 13 let (fotografija je iz leta 2020). Foto: AP

Zakona Andersona .Paaka, rojenega kot Brandon Paak Anderson, in Jae Lin, v Južni Koreji rojene kot Jaylyn Chang, ki sta se poročila okoli leta 2010 ali 2011, je konec. 37-letnik, ki sodeluje tudi z Brunom Marsom, je namreč vložil dokumente, v katerih je po več kot 12 letih zakonske zveze zahteval ločitev.

V njih ni navedel dejanskega datuma razhoda, je pa izrazil željo, da bi si z nekdanjo ženo delila skupno fizično in pravno skrbništvo nad otrokoma. V ta namen bi rad sestavil tudi urnik obiskov 13-letnega Soula in sedem let mlajšega Shina.

Glasbenik, ki se je s Chang sicer spoznal med študijem glasbe, in njegova pravna ekipa sta še vedno v postopku določanja delitve premoženja in lastnine nekdanjega para, poroča TMZ.

Zakon poln izzivov

Večkratni grammyjev nagrajenec, ki podrobnosti svojega zasebnega življenja sicer ne razkriva, je bil sicer v preteklosti že poročen. Kratek čas je bil namreč v zakonu z dekletom, ki ga je v mladih letih spoznal v cerkvi – a je v nekem intervjuju poudaril, da je njegov drugi zakon "tisti, ki je dejansko pomemben".

Zgodnja leta zakona s Chang so bila burna – ker je pevec izgubil službo na farmi marihuane, sta bila brezdomca, zateči sta se morala k "skvotanju" in spanju na tujih kavčih ("kavč surfing"), v tistem času sta na svet pozdravila tudi prvorojenca. Ne glede na vse mu je partnerka ves čas stala ob strani.

Trenutno se sam osredotoča tudi na svoj prihajajoči režiserski prvenec K-Pops!, v katerem bo igral tudi njegov najstarejši sin. Navdih celovečerca, ki še nima določenega datuma izida, so njegove "zanimive izkušnje odraščanja" kot nekoga s temnopolto in korejsko dediščino.