Kraljica ameriških pogovornih oddaj zanika namigovanja o istospolni usmerjenosti. Foto: EPA
Kraljica ameriških pogovornih oddaj zanika namigovanja o istospolni usmerjenosti. Foto: EPA
Oprah Winfrey
Legendarna Oprah že skoraj 20 let živi v z moškim, a vseeno se mora vedno znova braniti govoric, da je lezbijka. Foto: Reuters

Slavni voditeljici pogovorne oddaje pripisujejo ljubezensko zvezo z njeno poslovno partnerico Gayle King, s katero sta prijateljici že 30 let.

Obe dami odločno zanikata vsa namigovanja, a priznavata, da je njuno prijateljstvo nekaj posebnega. "Zdi se mi, kot da je bilo najino prijateljsko razmerje ustvarjeno po volji nekakšne višje sile," je dejala Oprah.

Tako Oprah kot tudi Gayle pa sta dejali, da če bi res imeli razmerje, tega nikakor ne bi skrivali pred javnostjo: "Če bi bilo to res, bi priznali, saj z istospolnim razmerjem ni nič narobe," sta dejali.

Za njuno prijateljstvo se ne da najti prave besede
52-letna Winfreyjeva je še povedala, da ljudi, ki so sprožili govorice, ne obsoja: "Popolnoma razumem, zakaj so ljudje dobili vtis, da sva lezbijki. V naši kulturi pač ni definicije za takšno povezanost, kot jo imava midve." Oprah meni, da se ljudje preprosto sprašujejo: "Le kako sta si lahko tako blizu ne da bi bili intimni?"

Namigovanja se niso pojavila prvič ...
Oprah že več kot 20 let živi s svojim partnerjem, Stedmanom Grahamon, vendar se ni zgodilo prvič, da je morala Oprah zanikati namigovanja o istospolni usmerjenosti. To je morala storili že leta 1997, ko se je pojavila v šovu Ellen DeGeneres, ki je javno priznala, da je lezbijka.