Perryjeva je oseba z največ sledilci na Twitterju. Foto: EPA
Perryjeva je oseba z največ sledilci na Twitterju. Foto: EPA

29-letna temnolaska je novembra lani s 46.617.461 sledilci prehitela popidola Justina Bieberja in s tem postala najbolj priljubljena oseba na omenjenem družbenem omrežju. Na tretjem mestu je Lady Gaga, sledi pa ji predsednik ZDA Barack Obama. Vse omenjene zvezdnike je Katy 'prehitela' tudi na družabnem omrežju Facebook, se pa pred njo uvrščata zvezdnici Rihanna in Shakira.

Veliko profilov, ki sledijo zvezdnikom na Twitterju, je sicer lažnih, tako da naj bi Katy v resnici spremljalo 'le' okoli 30 milijonov ljudi, enako pa velja tudi za druge tviteraše. O velikem številu Katyjinih oboževalcev govori tudi to, da so jo na Twitterju samo v preteklem mesecu omenili 660.000-krat in njene izjave 350.000-krat delili naprej.

Katy je veseli dogodek seveda komentirala prek Twitterja in zapisala: "O, ja, in povečali smo na 50 milijonov Katy-mačk!" Tudi sicer glasbenica redno objavlja zapise in fotografije na Twitterju, prek družbenih omrežij pa je na veliko promovirala tudi svoj zadnji album Prism.

Glasba je sicer najbolj 'čivkana' tema, prav tako več kot polovica tviterašev sledi vsaj enemu glasbeniku, lani pa je bilo objavljenih več kot 40 milijonov tvitov, v katerih so uporabniki omenili, katero pesem trenutno poslušajo.

Lani se je na Twitterju pojavilo okoli 100 milijonov objav o glasbi. Na prvo mesto lestvice skladb, ki so jih uporabniki na Twitterju največkrat omenili, pa se je z 8,1 milijona tvitov uvrstila pesem Wrecking Ball pevke Miley Cyrus. Drugo mesto je s 6,2 milijona tvitov zasedla Drakova skladba Started From The Bottom, na tretje mesto lestvice pa se je s 4,5 milijona tvitov uvrstila pesem Heart Attack Demi Lovato.