Nemška manekenka počitniške dni preživlja z možem v Italiji. Foto: EPA
Nemška manekenka počitniške dni preživlja z možem v Italiji. Foto: EPA
Nekoč je Tito na Brionih gostil Sofio Loren in Elizabeth Taylor, letos pa je te kraje obiskal savdski kralj. Foto: RTV SLO
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz je na koncertu kljub zamudi navdušil desettisočglavo množico. Foto: EPA

V Italiji na otoku Ponza se zabava Heidi Klum s svojim možem Sealom. Ko se nemška manekenka ne sonči ali potaplja, se z možem prepuščata lenarjenju na razkošni ladji.

Saj ne, da je Seal slaba družba, a s postavnim možem ob strani se lahko pohvali tudi Cindy Crawford, ki z Random Gerberom preživlja prosti čas v St. Tropezu. A to ni edini moški, ki je v počitniških dneh ob njeni strani, saj se je srečno poročenemu paru pridružil tudi George Clooney, ki je dober prijatelj in poslovni partner Cindyjinega moža.

Na jugu Francije je 42-letna Cindy razkazovala svojo popolno postavo, Clooney pa je večino časa posvetil branju časopisov in sončenju. Neki večer se je družba odpravila tudi v manjšo vasico Eze in obiskala Bona, ki je letos tam na obisku že gostil Brada Pitta in Roberta De Nira.

Na Brionih počiva plemstvo
Na Titovih Brionih pa se letos mudijo kronane glave. Čeprav se domačini rahlo pritožujejo, da otoki niso več tako priljubljeni, kot so bili takrat, ko je na njih dopustoval Josip Broz Tito, saj je ta na njih privabil številne pomembne ljudi iz politike in sveta zabavne industrije, pa so letos le doživeli kraljevi obisk. S kar tremi razkošnimi ladjami (najdaljša je dolga 74 metrov, najkrajša 28 metrov) je na otoke prispel savdski kralj Abdulah, za njega in njegovo družino pa skrbi kar 100 ljudi.

Glasbeniki nimajo časa za ležanje na plaži
Nekateri glasbeniki pa se v letoviških mestih ustavijo le toliko, da oboževalce seznanijo s starimi in novimi uspešnicami. Britanska skupina Iron Maiden se je ustavila v Splitu, kamor je priletela z manjšim letalom in bo zvečer imela koncert na stadionu Poljud.

Delaven je bil tudi Lenny Kravitz, ki je imel koncert v Zadru, a je več pozornosti medijev zbujal z zgodbicami iz zasebnega življenja. Na poti se mu je namreč pridružilo njegovo zdajšnje dekle, s katero je že dlje časa v zvezi, a jo skrbno skriva pred mediji. Gre za neko rusko manekenko, ki ga zdaj že nekaj časa spremlja na koncertih.

Lenny za koncert ni imel posebnih zahtev, kot je to običajno za velike zvezde, s sabo ni pripeljal niti kuharja, saj je želel poskusiti dalmatinske specialitete.

Že tradicionalno je Hrvaško letos obiskal tudi Roman Abramovič, ki se je pred nekaj tedni s svojo novo izvoljenko Darjo Žukovo zadrževal v Zadru.