Lady Gaga ob prihodu na letališče v Bangkoku. Foto: EPA
Lady Gaga ob prihodu na letališče v Bangkoku. Foto: EPA
Tvit, ki je dvignil toliko prahu. Foto: Twitter

Nekateri njeni oboževalci so izjavo označili za žaljivo, nesramno in slabo za podobo države.
Gre za zadnji incident Lady Gaga na azijski turneji The Born This Way Ball. Tako so provokativna besedila in kostumi Lady Gaga razjezili krščanske skupine v Južni Koreji in na Filipinih ter islamiste v Indoneziji, kjer bodo koncert morda celo prepovedali.

In zdaj je podrezala v nacionalna čustva na Tajskem, kjer so ljudje zelo občutljivi, če tujci izpostavljajo umazano podzemlje države. "Bolj smo civilizirani, kot misliš," je tvitnil tajski didžej Surahit Siamvala, ki ima karto za petkov koncert v Bangkoku, a pravi, da ga namerava bojkotirati. "Prišla je k nam domov, a namesto da bi nas občudovala, nas je žalila," pa je zapisal komentator na priljubljenem tajskem spletnem forumu pantip.com.
"Pripravljena na tajske pošasti!"
Lady Gaga je svoj tvit objavila kmalu po pristanku zasebnega letala v sredo zvečer: "Pravkar sem pristala v Bangkoku, bejbi! Pripravljena na 50.000 kričečih tajskih pošasti. Hočem se zgubiti na tržnici in si kupiti ponaredek rolexa." Gaga je očitno navdušena nad ponaredki luksuznih znamk, saj jih je nakupovala že v Hongkongu konec aprila. "Obožujem to mesto," je tvitnila 30. aprila, potem ko je obiskala tečaj spina. "Lahko se natelovadiš in kupiš ponaredek (torbice, op. a.) birkin, vse na isti ulici."

Vsi tajski oboževalci pa niso zamerili nepremišljene opazke Lady Gaga. Kričeča množica jo je pozdravila že na letališču, se nagnetla v njen hotel s petimi zvezdicami, kjer je podpisovala avtograme in objela eno izmed oboževalk, ki se je zaradi tega na mestu zjokala. Ljudje že dneve dobesedno taborijo pred stadionom Rajamangala upajoč, da bodo prvi notri in tako osvojili nagrado srečanja s popzvezdnico v živo.

Če bo Lady Gaga imela čas za nakupe v Bangkoku, bo videla, da ima mesto več za ponuditi kot le ponaredke ur, je tajski oboževalec Nont Armarttasn sarkastično zapisal na svojem profilu na Facebooku. "Dobrodošla v deželo ponarejenih dobrin, ljubica. Prepričan sem, da imamo tudi veliko ponaredkov albumov Lady Gaga."