Ludacris se po vzoru svojih glasbenih kolegov podaja v podjetniške vode. Foto: EPA
Ludacris se po vzoru svojih glasbenih kolegov podaja v podjetniške vode. Foto: EPA

"Upam, da bo Chicken+Beers nekega dne ne le na letališčih po svetu, ampak na različnih koncih sveta," je dejal raper, ko je prerezal trak na odprtju nove restavracije v slogu ameriškega juga. Restavracijo je poimenoval po svojem tretjem studijskem albumu.

A potreboval je več let, da je sploh dobil dovoljenje za odprtje. Namreč njegova restavracija je bila zgolj ena izmed 152 v Atlanti, ki so se borile za koncesijo leta 2012. Ludacris, čigar pravo ime je Chris Bridges, je zelo povezan z atlantskim letališčem.

"Ko sem se odselil pri 18 letih od očeta, sem se preselil poleg Riverdale Roada. Ko sem zasledil, da se bo letališče širilo, sem tudi slišal, da če se preseliš v njihov stanovanjski kompleks, boš kmalu v igri, da ti ponudijo denar, da se izseliš," je o svojem načrtu iz mladih let spregovoril raper.

Res se je čez kakšno leto ali dve scenarij uresničil. "Ne bom razkril, koliko denarja so poskušali vsem ponuditi, da bi se izselili, toda tako je nastal moj prvi poslovni načrt," se je nasmehnil. Na odprtje restavracije je med drugim prišel tudi župan mesta Kasim Reed.