... In še en zvezdniški zakon je šel po gobe ... Foto: EPA
... In še en zvezdniški zakon je šel po gobe ... Foto: EPA
Madonna oboževalce po Evropi trenutno razveseljuje s turnejo Sticky and Sweet. Foto: EPA
Madonna, David Banda in Lourdes
Z Davidom in Lourdes je obiskala Malavi. Foto: Reuters

Ločitveni papirji so pripravljeni in čakajo le še na podpisa Madonne in Guya Ritchieja, je najprej razkril britanski tabloid The Sun.
V ekskluzivni zgodbi Britanci trdijo, da bosta ameriška popikona in britanski režiser v prihodnjih dneh svetu priznala, da je šel njun zakon po gobe in da se ločujeta, saj sta sita pretvarjanja, da je vse v najlepšem redu, in večnega zglajevanja sporov. "To je zelo žalostna zgodba, saj sta bila izjemen par in izvrstna starša. Še vedno se imata rada, a skupaj ne moreta več živeti," je dejal njun prijatelj.

Pozneje je govorice za BBC potrdila tudi Madonnina predstavnica Liz Rosenberg, ki je še dodala, da so odnosi med zvezdnikoma še vedno vljudni in da upata, da se bosta o vsem lahko dogovorila brez sodišča.

Skupaj zdržala skoraj osem let
Glavni temi, ki sta netili spore v njunem razmerju, sta bili vedno čas, ki ga posvečata karieri in družini, ter Madonnina želja, da bi posvojila še enega otroka. 50-letna pevka naj bi z razvezo želela počakati do konca svoje turneje Sticky and Sweet, zdaj pa naj bi bilo vsega konec že pred božičem, kar pomeni, da ne bosta dočakala niti osme obletnice poroke, ki je potekala v prekrasnem škotskem gradu.

"Kljub trudu sta se oba zavedala, da je ločitev le še vprašanje časa. Ni šlo za "če", temveč za "kdaj". Ona je želela vsak korak pri javnem priznanju razhoda skrbno načrtovati in predvideti, a nedavna nesoglasja ob 40. Guyevem rojstnem dnevu so bila tako huda, da je Madge zapustila njuno hišo, on pa priznal, da ima vsega dovolj. Končno se strinjata pri eni stvari - ločitev je edina rešitev."

"Mama, ločujem se"
Guy je iz Francije, kjer snema film o Sherlocku Holmesu, že odpotoval domov, da bi starše seznanil z odločitvijo, v naslednjih dneh pa naj bi svoje stvari iz njune londonske vile preselil v dom v Wiltshiru. Madonna je trenutno v New Yorku, kjer se je udeležila premiere filma Filth and Wisdom, v Anglijo pa naj bi se s tremi otroki le še redko vrnila.

Angleška zgodba se je izjalovila
"Ko se je preselila na Otok, si je predstavljala, da bo postala 'angleška roža', a nikoli ni zacvetela v tem okolju, prav nasprotno. Lova ni vzljubila, prav tako je kmalu opustila idejo, da bi si z možem vsak večer v bližnjem pubu privoščila pivo. V Londonu nima veliko prijateljev. Ko je dopolnila 50 let, pa je postala zelo filozofska in začela razmišljati, kam vse to pelje."

Po ločitvi še boj za skrbništvo?
Vprašanje je, kakšna usoda zdaj čaka tri otroke, 12-letno Lourdes, osemletnega Rocca in dveletnega Davida. Predvsem Lourdes želi več časa preživeti z biološkim očetom, plesalcem Carlosom Leonom, ki že nekaj mesecev živi v Madonninem newyorškem stanovanju. Težave so bile tudi pri še eni posvojitvi. Potem ko je Madonna le stežka prepričala moža za posvojitev malavijske sirote Davida Bande, je bil on prepričan, da je to dovolj, sama pa si je ves čas želela še eno deklico. "Guy obožuje Davida, a se zaveda, da še ena posvojitev krhkega zakona ne bi rešila."

Predstavnika obeh zvezdnikov novice o skorajšnji ločitvi nista želela komentirati.

A. P.