Vincent Kartheiser in Alexis Bledel sta že nekaj mesecev ponosna starša. Foto: Reuters
Vincent Kartheiser in Alexis Bledel sta že nekaj mesecev ponosna starša. Foto: Reuters
Alexis Bledel
Alexis Bledel je zaslovela z vlogo Rory v seriji Midve z mamo. Foto: Reuters

Hollywoodske tabloide je danes popolnoma presenetila novica, da je igralka, ki je zaslovela z vlogo Rory Gilmore v seriji Midve z mamo (Gilmore Gilrs), ki se po osmih letih v filmski različici vrača na male zaslone, postala mama - in to že lani jeseni.

Izdal jo je njen soigralec Scott Patterson, ki v nadaljevanki nastopa kot Luke, ljubezen njene mame Lorelei. V intervjuju za revijo Glamour je namreč dejal, kako je 34-letna Bledelova zdaj odrasla ter da jo zakon in materinstvo res osrečujeta.

Dodal je, da sta postala dobra prijatelja in da primerjata izkušnje, saj je njegov sin leto in pol starejši od njenega.

Tabloidi so hitro našpičili ušesa, saj se jim o tem ni niti sanjalo, njen predstavnik za odnose z javnostmi pa je potrdil le, da je se je igralki in njenemu možu Vincentu Kartheiseru lani jeseni res rodil sin, drugih podrobnosti pa ni želel izdati.

Skrila sta tudi poroko
Ljubezen med Alexis in dve leti starejšim Vincentom je vzcvetela med snemanjem serije Oglaševalcev (Mad Men) - ona je v seriji igrala Beth Dawes, razočarano predmestno gospodinjo, ki se s Kartheiserjevim likom zaplete v zunajzakonsko razmerje, nato pa je končala na šokterapiji v psihiatrični ustanovi.

Svojega zasebnega življenja nista nikoli obešala na veliki zvon, avgusta 2014 sta se namreč poročila na skrivaj, februarja letos pa sta se prvič, odkar sta si obljubila večno zvestobo, skupaj udeležila dogodka v Hollywoodu. Stopila sta na rdečo preprogo podelitve filmskih nagrad SAG, kjer je bil Vincent skupaj s kolegi iz serije Oglaševalci nominiran v kategoriji igralska zasedba v dramski seriji.

Brez vidnejših nagrad, a priljubljena
Serija Midve z mamo je lani praznovala 15-letnico od prvega predvajanja - oktobra 2000 so jo na malih zaslonih prvič predvajali. Pod drobnogled je postavila dinamiko med hčerami in materami. Zadnja klapa je padla leta 2007.

Serija sicer nikdar ni bila najbolj gledana niti ni pobirala vidnejših nagrad, je pa njen status počasi rasel, v zadnjih letih pa si je z izdajo na DVD-jih in Netflixu pridobila popolnoma novo generacijo oboževalcev.

Po več kot osmih letih naj bi se serija letos vrnila na male zaslone, in sicer v filmski različici na Netflixu. Predvajali naj bi štiri filme, ki bodo trajali 90 minut.