Radwanska je letos Wimbledon končala v polfinalu. Foto: EPA
Radwanska je letos Wimbledon končala v polfinalu. Foto: EPA

24-letna Poljakinja je za omenjeno revijo odvrgla vsa oblačila in razgaljena pozirala ob plavalnem bazenu s plavajočimi teniškimi žogicami. Fotografije so po poročanju Wall Street Journala sprožile precej burne odzive v njeni domovini. Katoliška skupina Youth Crusade (mladi križarji), s katerimi je Radwanska sodelovala pred leti, se je prav zaradi fotografij oddaljila od nje.

Teniška zvezdnica iz države, kjer je več kot 90 odstotkov prebivalcev katoličanov, je pred dvema letoma sodelovala v kampanji omenjene skupine, v kateri je zagovarjala slogan: "Ne sramujem se Jezusa." A ko so se njene fotografije pojavile na naslovnici priljubljenega poljskega časopisa Wprost, se je za britanski Telegraph oglasil razburjeni duhovnik Marek Dziewiecki.

"Sramotno je, da nekdo, ki javno prizna svojo ljubezen do Jezusa, promovira pogled moških na ženske kot stvari in ne kot otroka Boga, ki je vreden spoštovanja in ljubezni," je dejal Dziewiecki in dodal: "Če bo spoznala moškega, ki ga bo resnično ljubila, in z njim ustvarila srečno družino in vzgojila otroke v katoliški veri, potem bo najverjetneje morala skriti te fotografije pred njimi."