Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti
Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti

Na sejmu gospodarskih vozil v Celju smo se posvetili spremembam na področju gospodarskih vozil, še posebej s pogledom na elektrifikacijo. Poročamo tudi z izbora za slovensko gospodarsko vozilo leta, kjer je bilo prvič izbrano slovensko električno gospodarsko leto leta. Izvedeli smo tudi, kakšne so smernice v razvoju gospodarskih vozil in kako ta sprejemajo alternativne pogone.

Preizkusili smo novo petvratno toyoto corollo s hibridnim pogonom ter forda fiseto active in focus active. Na domače ceste so zapeljali mercedes CLA in GLE, škoda scala. Volkswagen je predstavil tudi novi koncept prodaje električnih vozil. V simulatorju vožnje smo preverili tudi vozniško znanje deskarja na snegu Žana Koširja.

Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti
Foto: MMC RTV SLO/Ekipa Avtomobilnosti

Nove izide testnih trčenj novih avtomobilov je objavila tudi agencija EuroNCAP, v švedskem laboratoriju za prometno varnost pa so opozorili tudi na pomanjkljivosti pri varnosti avtodomov. Najnovejše eksperimentalno varnostno vozilo je predstavil tudi Mercedes. Novosti predstavljata tudi Renault in Citroën, ki je pri zadnji napovedi avtomobilske prihodnosti sodeloval tudi z gumarjem Goodyearom, ki je digitaliziral avtomobilske gume.

Avtomobilnost