Ferrari 488 Spider se bo javnosti v živo prvič predstavil septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Foto: Ferrari
Ferrari 488 Spider se bo javnosti v živo prvič predstavil septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Foto: Ferrari

Ferrari bo v drugi polovici septembra pod žaromete na avtomobilskem salonu v Frankfurtu postavil tudi novo različico 488 spider z zložljivo streho.

Ferrari 488 spider temelji na zmogljivem izvirniku s sredinsko postavljenim motorjem V8 z gibno prostornino 3.902 kubična centimetra, ki doseže pri 8.000 vrtljajih 492 kilovatov (670 KM) moči in 760 Nm navora pri 3.000 vrtljajih. Superšportnik tehta 1.525 kilogramov, po tovarniških podatkih dosega hitrosti do 325 kilometrov na uro, od nič do 100 kilometrov na uro pa pospeši v treh sekundah.

Spider, ki je dolg 4.560 milimetrov, širok 1.952 in visok le 1.211 milimetrov se od izvirnika na pogled razlikuj predvsem po zložljivem sredinskem delu male strehe, ki prekriva dvosedežno kabino. Konstruktorji zagotavljajo, da je rešitev s trdo streho boljša kot pa na primer s platnom, in da je celoten sistem 25 kilogramov lažji od prej omenjenega. Za zlaganje ali nameščanje strehe zadostuje pritisk na gumb, strešni mehanizem pa svoje delo opravi v štirinajstih sekundah.

Za izdelavo vozila so uporabili 11 različnih aluminijevih zlitin, izdatno pa so uporabljali tudi različne plemenite kovine, kot je na primer magnezij. S tem so zagotovili ustrezno trdnost karoserije, obenem pa tudi majhno težo celotnega vozila. Zunanja podoba ferrarija 488 spider ni namenjena le privabljanju pogledov, ampak tudi zagotavljanju odlične aerodinamičnosti, oskrbi zmogljivega osemvaljnika z zrakom in hlajenju nekaterih ključnih sklopov.