Ford escape razkriva tudi dizajn kuge, ki jo lahko v Evropi pričakujemo v prvi polovici leta 2016. Foto: Ford
Ford escape razkriva tudi dizajn kuge, ki jo lahko v Evropi pričakujemo v prvi polovici leta 2016. Foto: Ford

Ford je od prve predstavitve leta 2000 v ZDA predstavil že tri generacije modela escape, ki ga v Evropi poznamo pod imenom kuga. Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu Ford predstavlja prenovljeni escape aktualne generacije.
Spremenjeni prednji del vozila je podobnejši večjemu modelu edge z značilno šestkotno zračno režo. Prenovljeni so tudi žarometi z vgrajenimi LED-svetili, nov je odbijač in tudi svetila za meglo. Na zadku so na novo oblikovali LED-svetila z novim grafičnim podpisom.
Na novo so oblikovali lahka platišča in dodali nekaj novih barv karoserije. Najvišja paketa opreme je mogoče kombinirati s športnim paketom.
Volan iz focusa
Osvežena je tudi potovlana kabina, nov je trikraki volanski obroč, ki je prevzet iz aktualnega focusa, enako velja za stikala klimatske naprave, uporabili so bolj kakovostne materiale. Nov je naslon za roke, električna parkirna zavora prinaša dodaten prostor med sedežema spredaj, novost je sync zabavno-informacijski sistem tretje generacije z osempalčnim ekranom, občutljivim na dotik.
Na seznamu varnostnih asistenčnih pripomočkov je prilagodljivi tempomat, aktivni parkirni sistem, sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, sistem, ki na slabo preglednih delih opozarja na vozila, ki prihajajo z leve in desne strani ...
Ameriški kupci prenovljenega escapa si bodo lahko omislili tudi 1,5-litrski ecoboost bencinski motor s 132 kilovatov moči in 250 Nm navora, ki zamenjuje 1,6-litrski motor. Izboljšan je tudi 2,0-litrski ecoboost motor s 180 kilovatov moči in 374 Nm navora kot tudi 2,5-litrski atmosferski motor s 123 kilovatov moči in 230 Nm navora.