Vpadljivi CLA shooting brake je bil deležen manjših kozmetičnih in vsebinskih posodobitev. Foto: M. Kr.
Vpadljivi CLA shooting brake je bil deležen manjših kozmetičnih in vsebinskih posodobitev. Foto: M. Kr.

CLA kupe in shooting brake, ki sta bila deležna predvsem kozmetičnih posodobitev, sta zapeljala tudi v slovenske prodajne salone.

Mercedes-Benz se lahko pohvali z zelo uspešnim prvim polletjem 2016, saj jim je uspelo po svetu prodati več kot milijon osebnih vozil in s tem postaviti rekord znamke. Del zaslug za to imata tudi obe različici modela CLA, s katerima želijo v svet trikrake zvezde privabiti predvsem mlajše kupce in pomladiti celotno strukturo uporabnikov Mercedes-Benzovih vozil.

Ker so kupci dobro sprejeli tudi CLA in ker še ni čas za temeljitejšo generacijsko prenovo, so se pri Mercedes-Benzu očitno odločili za precej zadržano posodobitev. Poleg zunanje kozmetike je nekaj vidnih sprememb tudi v notranjosti, vsebinskih tehnoloških novosti je manj. Poleg večanja deleža LED-svetlobnih teles, izpostavljajo še samodejno odpiranje prtljažnika, ustvarjanje boljše zvočne kulise in posodobitev informacijsko-zabavnega sistema.

Pestra ponudba motorjev
Kljub majhnemu obsegu novosti pa CLA kupe in shooting brake že od prej ponujata kupcem na izbiro veliko. Tako pri motornih agregatih kot tudi opremi. Dizelsko ponudbo začenja 1,5-litrski motor z močjo 80 kilovatov (109 KM) v različici CLA 180 d. Sledita dva zmogljivejša 2,1-litrska sorodnika v CLA 200 d z močjo 100 kilovatov (136 KM) in v CLA 220 d z močjo 130 kilovatov (177 KM), ki lahko poganjata tudi vsa štiri kolesa.

Bencinskih različic je še več, na najnižji stopnički je tista z močjo 90 kilovatov (122 KM) v CLA 180, nato sledijo še motorji z močjo 115, 135, 155 in 160 kilovatov (156 KM, 184 KM, 211 KM, 218 KM). Vrh ponudbe pa predstavlja najplemenitejša različica AMG CLA 45 4matic, ki jo poganja 2,0-litrski motor z močjo 280 kilovatov (381 KM).

Lažje sestavljanje vozila po lastnem okusu
Izdatne serijske pakete lahko kupci dopolnijo še z marsičim, kar je na seznamu dodatne opreme, sestavljanje po lastnem okusu pa bo odslej lažje, saj jim je na voljo konfigurator za vsa osebna vozila v ponudbi in lahko v prodajni salon pridejo že s popolnoma natančnim seznamom želja.

Prva cenovna stopnička pri dizelskih različicah kupeja se začne pri 29.900 evrih, bencinska je še malce nižja, 27.650 evrov. Kupci, ki si bodo zaželeli shooting brake pa bodo morali k ceni kupejev prišteti 610 evrov.