Foto: Nissan
Foto: Nissan

Pri Nissanu so kar jasno nakazali, da koncept IMQ napoveduje novo generacijo kompaktnega športnega terenca, ki je na trgu pet let in bo dobil naslednika prihodnje leto ali najpozneje leta 2021.

IMQ kaže nov oblikovni slog z ostrejšimi in bolj dinamičnimi linijami, ki so ga pri Nissanu vpeljali z micro. Zanimiv je tudi pogon koncepta. Gre za novo generacijo sistema e-power, ki ga na Japonskem poznajo v modelih note in serena. Tega v konceptu sestavljajo štirje elektromotorji ter z 1,5-litrski turbobencinski motor, ki deluje kot generator za podaljševanje dosega. Sistem razvije 250 kilovatov (340 KM) moči in 700 Nm navora, avtomobil pa med drugim premore štirikolesni pogon, ki s štirimi elektromotorji zelo učinkovito razporeja navor med posameznimi kolesi.

Foto: Nissan
Foto: Nissan

V futuristični notranjosti ima glavno vlogo 84-centimetrski zaslon na instrumentni plošči, ki vozniku posreduje vse podatke v zvezi z delovanjem pogona e-power. Na vrhu sredinske konzole pa je nameščen manjši zaslon, namenjen delovanju virtualnega osebnega asistenta, ki omogoča preprosto upravljanje funkcij avtomobila.