Koleos se oblikovno navezuje na razred manjši model kadjar. Na cestah ga pričakujemo leta 2017. Foto: Renault
Koleos se oblikovno navezuje na razred manjši model kadjar. Na cestah ga pričakujemo leta 2017. Foto: Renault

Pri Renaultu so pred začetkom mednarodnega avtomobilskega salona v Pekingu na spletu pokazali novega športnega terenca koleosa, s katerim bodo zaokrožili svojo ponudbo v višjem razredu.
Renault je z informacijami o novi generaciji koleosa, ki ima s prvo le malo skupnega, še zelo skrivnosten. Prva generacija koleosa ni bila prodajna uspešnica. Z drugo si obetajo veliko več, saj bo zgrajena na krilih uspešnega kadjarja, tehnično pa bo podoben nissanu x-trailu. To pomeni tudi podobne dimenzije, zunanje in notranje.
Zgrajen bo namreč na Nissanovi platformi, na kateri med drugim izdelujejo tudi kadjarja. Je pa pred časom Renaultov vodja za konkurenčnost Thierry Bolloré za britanski Auto Express dejal, da ne bo na voljo kot sedemsedežnik.
Prepoznaven Renaultov obraz
Oblikovno se zgleduje po najnovejših izdelkih z diamantom na motorni maski, kar pomeni LED-žaromete v obliki črke C in velike reže kromane motorne maske. O notranjosti lahko le ugibamo, je pa velika verjetnost, da bo sorodna kot pri modelih kadjar in espace. To pomeni tudi velik tablični osrednji zaslon na dotik.
Novi koleos sodi v D-segment športnih terencev in je del Renaultove ofenzive z novimi izdelki, s katerim bodo v letu 2016 dosegli rekordno številko deset novih vozil na vseh trgih sveta.
Zasnovan in oblikovan je za ves svet in za velike mednarodne ambicije, še posebno na Kitajskem, kjer je Renault na začetku letošnjega leta odprl tovarno v mestu Vuhan. Predsednik in generalni direktor Renaulta Carlos Ghosn bo koleosa razkril 25. aprila 2016 na mednarodni avtomobilski razstavi v Pekingu.