Tarraco bo enako veliko kot škoda kodiaq, odlikovale pa ga bodo značilne Seatove oblikovne poteze. Foto: Seat
Tarraco bo enako veliko kot škoda kodiaq, odlikovale pa ga bodo značilne Seatove oblikovne poteze. Foto: Seat

Pred svetovno premiero svojega novega modela so pri Seatu povabili nekaj ljubiteljev znamke v svojo tovarno v Martorell in jim ekskluzivno pokazali nekaj podrobnosti.

Izbranci, ki prihajajo iz Španije, Nemčije, Francije, Italije in Velike Britanije, so o tarracu povedali, da ga odlikuje elegantna silhueta, da je večji, kot so pričakovali, in da bi lahko zadovoljil njihove vsakodnevne potrebe.

Novinec, ki je zasnovan na platformi MQB, bo lahko sprejel do sedem potnikov. V Seatovi ponudbi se bo uvrstil nad arono in ateco, zdaj pa je že precej jasno tudi, da je približno enako velik kot škoda kodiaq.

Na trgu se bo postavil ob bok modelom, kot so hyundai santa fe, nissan X-trail in renault koleos, prepoznavnost pa naj bi mu zagotovile značilne ostre poteze, ki odlikujejo novejše hišne modele španske znamke. Notranjost naj ne bi prinesla večjih presenečenj. V njej bomo našli volanski obroč iz atece, "lebdeči" zaslon multimedijske naprave in najverjetneje tudi digitalno instrumentno ploščo.

Najprej bencin in dizel, nato ...
Ob začetku prodaje bomo v ponudbi našli dva bencinska in dva dizelska motorja. Pri bencinarjih bosta na voljo 1,5-litrski TSI s 110 kilovati (150 KM) ter dvolitrski TSI s 140 kilovati (190 KM). Dizelske barve bo branil dvolitrski TDI v izvedbah s 110 in 140 kilovati (150 in 190 KM). Ob ročnem šeststopenjskem menjalniku bo (pri nekaterih izvedbah) na voljo tudi dvosklopčni sedemstopenjski menjalnik DSG. Pozneje bo ponudbo dopolnila elektrificirana različica.

Prodaja bo v različnih evropskih državah stekla še pred koncem letošnjega leta.