Najbolj prepoznaven pečat volva V40 po prenovi so žarometi, ki spominjajo na Torovo kladivo. Foto: Volvo
Najbolj prepoznaven pečat volva V40 po prenovi so žarometi, ki spominjajo na Torovo kladivo. Foto: Volvo

Volvo bo v Ženevi v ospredje postavil nov premium karavan V90, nekoliko v njegovi senci pa bo uradno javnosti razkril tudi prenovljeni model V40, prenovljena je tudi različica cross country.
Štiri leta so minila, odkar so pri Volvu predstavili aktualno generacijo modela V40, ki se mu je pozneje pridružila nekoliko robustnejša terenska različica V40 cross country.
Največje zunanje spremembe so doletele prednji del vozila, kjer izstopajo žarometi, ki so oblikovani po zgledu na Torovo kladivo. V40 zdaj bolj spominja na modela XC90 in XC60, predvsem zaradi sprememb motorne maske in posodobljenega logotipa znamke. V40 cross country ima še naprej črne obrobe okoli kolotekov, ki varujejo karoserijo pred praskami kamenja, če zapeljemo na makadam.
V kabini le čist zrak
Ob prenovi so Švedi dodali nekaj novih barv karoserije, na novo so oblikovali lahka platišča. Spremembe so doletele tudi potovalno kabino - volan je lahko dvobarven, kupci bodo lahko izbirali med več barvnimi odtenki armaturne plošče, sedeži so zaradi drugačnega oblazinjenja udobnejši, za večjo atraktivnost so poskrbeli s kontrastnimi šivi.
Novost je posodobljena Volvo on Cars aplikacija za pametne telefone, ki med drugim omogoča daljinsko odpiranje vrat, aktiviranje klimatskega sistema in žarometov. Pri Volvu izpostavljajo še tehnologijo cleanzone s filtrom, ki preprečuje, da bi skozi prezračevalni sistem v kabino prodrli umazani in škodljivi delci.
Motorna paleta ni doživela večjih sprememb. Posodobljen je bil zgolj 2,0-litrski D2 turbodizelski motor, ki v kombinaciji z ročnim menjalnikom v zrak izpusti 89 gramov CO2 na kilometer.