Andrei je komaj čakal na slovensko premiero filma. Foto: Facebook Andrei Lenart
Andrei je komaj čakal na slovensko premiero filma. Foto: Facebook Andrei Lenart
Andrei Lenart
Kot priča fotografija, se Andrei rad postavi tudi pred fotoobjektiv. Foto: Daniel Everitt-Lock

"Novembra 2013 so imeli odprte avdicije v Ameriki in v Londonu. Šel sem na avdicijo v London, in ko sem prišel tja ob petih zjutraj, je tam čakalo že več kot tisoč ljudi," je dejal v pogovoru za MMC. A poskusil je in uspelo mu je. Dobil je vlogo, ki mu je odprla vrata v zakulisje najbolj pričakovanega filma letošnjega leta. Če si boste film ogledali, boste morali biti sicer zelo pozorni, če ga želite opaziti, saj se na platnu pojavi le za nekaj sekund.

Pred štirimi leti je v Tuniziji obiskal lokacijo, kjer je bil posnet četrti del Vojne zvezd (Vojna zvezd: Epizoda I - Grozeča prikazen) in že takrat je pomislil, kako enkratno bi bilo, če bi nekoč lahko delal na takšni ogromni produkciji. "Dovolj bi mi bilo že to, da bi držal kable ali pobiral smeti. Toda nikoli si nisem predstavljal, da bom imel priložnost kar na filmskem platnu," je zapisal na Facebooku.

Skrivali so se v črnih plaščih
Andrei, ki je razpet med Londonom in Ljubljano, je svoj prizor posnel v studiu, nekatere dele filma pa so snemali tudi v Abu Dabiju in v Angliji. Kot razlaga Andrei, je snemanje sicer potekalo v strogi tajnosti. Ob prihodu so morali vsi sodelujoči varnostni službi predati prenosne telefone, da so jim z lepilnim trakom prelepili kamere in ob izhodu preverili, ali je bil trak slučajno odlepljen. "Vsakič, ko smo šli ven, smo se morali obleči v črne plašče, da nas slučajno ne bi ujeli fotografi z dolgimi objektivi," je dodal. Povedal je še, da je nekatere glavne zvezde iz filma, na primer Harrisona Forda, sicer videl, toda z njimi ni govoril. "Mi pa je režiser J. J. Abrams 'dal petko'," se spominja.

Predtem je bil njegov največji igralski uspeh sodelovanje v filmu Kingsman: Tajna služba, v katerem je bilo v glavnih vlogah mogoče videti Colina Firtha, Samuela L. Jacksona in Michaela Caina.

Iz Lenarta v Andreija
Andreijevo rojstno ime je sicer Lenart Černilogar. Za spremembo imena v bolj "mednarodno" različico Andrei Lenart se je odločil že ob prvem sestanku z agentom. Že takrat si je namreč želel prodreti iz Slovenije, a mu je agent kar naravnost povedal, da službe ne bo dobil, če producenti ne bodo znali izgovoriti niti njegovega imena. Tako je obdržal svoje ime in ga spremenil v priimek, namesto priimka Černilogar pa je prevzel dedkovo ime (Andrej), ki se mu je zdelo preprosto za izgovarjavo tudi za tujce.

Andrei, ki do zdaj v širši slovenski javnosti ni bil prav znano ime, se sicer poleg igralstva ukvarja tudi z manekenstvom. Sam pravi, da si je vedno želel biti igralec in da ga igralstvo tudi bolj privlači, toda ko je prišla priložnost, da se preizkusi tudi kot model, tega enostavno ni želel zavrniti. Trenutno se ukvarja s projektom, ki je povezan s slovansko mitologijo. "Zanimiva tematika, ki pa pri nas ni dovolj izkoriščena," je dejal, kaj več pa o projektu še ni želel povedati.