Nuša, ki se resnično lahko pohvali z izjemno prodornim in udarnim vokalom, se nam je predstavila v štirih različnih toaletah. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Nuša, ki se resnično lahko pohvali z izjemno prodornim in udarnim vokalom, se nam je predstavila v štirih različnih toaletah. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Nuša Derenda
Nuša v črno-beli "cabare" opravi. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Naslov koncerta To je ljubezen je bila tudi prva pesem, ki smo jo obiskovalci koncerta lahko slišali.

Sledila ji je Brez strahu z najnovejšega albuma Prestiž, nato pa je Nuša posegla po svojih "evergrinskih uspešnicah", kot sta Pesek v oči in Čez 20 let.

Trije glasbeni gostje
Nuša je na svoj okrogli jubilej povabile tri goste - Eldo Viler, Janeza Lotriča in Tonya Cetinskega. Prva je oder zasedla Elda Viler, ki je za pesem Zlati prah prejela bučen odziv obiskovalcev. Po nekaj znanih priredbah, med katerimi so pesmi I wanna be loved by you, Zakaj čakala bi na maj in My heart will go on (iz filma Titanik), pa je nastopil njen drugi glasbeni gost, priznani operni pevec Janez Lotrič. Ne boste verjeli, v klasičnem, opernem slogu nas je presenetil tudi Tony Cetinski.

Rdeča nit koncerta: sproščena "evergrinska" klasika
Zadnji del koncerta je bil povsem "nuševski". Dvorana je skupaj z njo prepevala njene najodmevnejše uspešnice, kot so Noe, Noe, Ni mi žal, Boginja, Ne kliči me, Ne, ni res.

Čeprav Nuša med posameznimi pesmimi ni preveč govorila, je s svojo sproščeno interpretacijo odlično nagovarjala obiskovalce koncerta. Če vključimo njene večkratne sprehode z odra do občinstva in vzklike: "Vstanite, vstanite iz sedežev," lahko mirne duše rečemo, da je obiskovalcem postregla s simpatično netogostjo in občutkom, da so "res na koncertu". Za izredno sproščeno vzdušje, ki je vključevalo tako dirigiranje Big Bandu RTV Slovenija kot občinstvu, je bil zaslužen tudi medijsko znani dirigent in skladatelj Patrik Greblo.

Edina pomanjkljivost, ki bi jo morebiti lahko našli, je Nušin nabor pesmi, ki je po našem mnenju vključeval nekoliko preveč priredb (npr. cel venček Abbinih uspešnic). Nuša ima kot izjemna vokalistka namreč veliko svojih pesmi, ki smo jih na praznovanju njene 10-letnice glasbenega delovanja malce pogrešali, sploh novejše z albuma Prestiž, iz katerega smo slišali le To je ljubezen in Brez strahu.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj fotografskih utrinkov s koncerta, sicer pa vas naj razveselimo še z informacijo: koncert je v celoti snemala RTV Slovenija in si ga boste lahko ogledali na programu Televizije Slovenija.

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer