Hrana in pijača
slice
Kremna juha iz muškatne buče
Začinite po želji, 21. oktober 2018 ob 09:49 Sestavine: 1 kg muškatne buče, 2 jušni žlici olja, 8 jušnih žlic smetane za kuhanje, malo soli in popra ter malo muškatnega oreščka.
1
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ostalo

Kremna juha iz muškatne buče
Sestavine: 1 kg muškatne buče, 2 jušni žlici olja, 8 jušnih žlic smetane za kuhanje, malo soli in popra ter malo muškatnega oreščka.

Ostalo

Krompirjeva juha z lososom
Sestavine: 50 dag krompirja, por, čebula, 3 žlice masla, mleta sladka paprika, liter zelenjavne jušne osnove, pol šopka pehtrana, 1 dl smetane, 15 dag dimljenega lososa, sol, poper.

Ostalo

Korenje s kostanjevim medom
Sestavine: 70 dag manjšega korenja, 4 dag masla, 2 žlici kostanjevega medu, 2 žlici balzamičnega kisa, sol, poper. Korenček ostrgamo in narežemo na kolesca.

Ostalo

Pikantna buča z mletim mesom
Sestavine: 40 dag očiščene buče, 40 dag mletega mesa, 30 dag stebelne zelene, 2 rdeči papriki, 1 čebula, 2 stroka česna, 1 mala pločevinka pelatov, 3 žlice olja, 3 dl jušne osnove, sol, poper, ...

Ostalo

Zapečen krompir s smetano
Sestavine: 1 kg krompirja, 2 dl jušne osnove, 3 dl smetane za kuhanje, 8 dag naribanega ementalerja, maslo, sol, poper, muškatov orešek. Krompir operemo in skuhamo v lupinah.

Ostalo

Paprika z mocarelo in olivami
Sestavine: 1 kg paprike, pol šopka peteršilja, olivno olje, kis, balzamični kis, 3 stroki česna, 25 dag mocarele, 20 dag oliv, sol, poper. Paprike operemo, obrišemo in zložimo na pekač.

Ostalo

Pražene bučke z rožmarinom
Sestavine: 1 kg majhnih bučk, 2 vejici rožmarina, pol šopka peteršilja, neškropljena limona, olivno olje, sol, poper. Bučke očistimo in operemo.

Ostalo

Pica s štirimi siri in žajbljem
Sestavine: 50 dag testa za pico, 25 dag mocarele, 15 dag ovčjega sira, 20 dag gorgonzole, 15 dag parmezana, 5 strokov česna, 15 lističev žajblja, olivno olje. Testo razvaljamo na velikost pekača.
Kazalo