Antonia v Sofiji ves čas spremljajo gruče oboževalcev. Foto: EPA
Antonia v Sofiji ves čas spremljajo gruče oboževalcev. Foto: EPA

Na tiskovni konferenci v Sofiji, kjer z Morganom Freemanom in ekipo snema film The Code, je namignil, da bi bil takoj pripravljen zamenjati spol z režiserko filma Mimi Leder.

"Zelo rad bi bil ženska, že zaradi same izkušnje, kako se počuti. In seveda, mogoče bi mi to pomagalo, da bi nežnejši spol potem kaj bolje razumel, tudi njihove zahteve in potrebe v spolnosti. V glavi nimam ženske, v katero bi se rad prelevil."

Pri odgovoru na vprašanje, kdo si želi biti za en dan, pa je bil Morgan Freeman v nasprotju s Špancem manj zanimiv ali manj pustolovski. "Nihče si ne želim biti. Zakaj ne? Ker imam dovolj svojih težav," je bil kratek in jedrnat temnopolti Američan.

V filmu Banderas in Freeman upodabljata tatiča, ki združita moči pri kraji dragocenih Faberžejevih jajc, zaradi česar se morata skrivati pred ameriško policijo in rusko mafijo.

Film, ki naj bi v ameriške kinematografe prišel jeseni, stal pa naj bi okoli 20 milijonov ameriških dolarjev, je eden izmed najdražjih filmov, posnetih v bolgarskih studiih Boyana. V teh studiih so bili posneti tudi nekateri prizori filmov Črna dalija in Pogodba.

A. P.