Foto: EPA
Foto: EPA

Vse skupaj se je začelo, ko se je 58-letni Rose obregnil ob Mnuchina, enega ključnih predstavnikov Trumpove administracije pri odzivu ZDA na pandemijo koronavirusa. "Uradno je! Kar koli si je kdo že prej mislil o Stevu Mnuchinu, zdaj je uradno rit," je tvitnil rocker.

Mnuchin mu ni ostal dolžan in je pod vprašaj vzel njegovo domoljubje. "Kaj si pa ti zadnje čase storil za svojo državo," ga je pobaral.

In se ni končalo tu. Uporabniki Twitterja so naglo opazili, da je minister ob svojem tvitu vprašanju pripel zastavico, ki sicer res spominja na ameriško na prvi pogled, a je v resnici liberijska, saj ima samo eno zvezdo.

Mnuchin je prvotni tvit zato izbrisal in ga zamenjal s popravljenim s pravilno zastavo, a je bilo prepozno.

Minister zamešal lastno zastavo

Rose se je nato rogal Mnuchinu zaradi njegove pomote, češ da ni vedel, da "skušamo posnemati liberijski gospodarski model, a, v nasprotju s to administracijo, vsaj nisem odgovoren za več kot 70.000 smrti".

Ni sicer jasno, zakaj je Rose napadel predvsem ministra, čeprav je omenjal njegov nastop na protrumpovski televiziji Fox News.

Kljub prepiru pa se zdi, da imajo legendarni Gunsi občudovalce tudi v Beli hiši – njihova priredba Live and Let Die je namreč glasno odmevala, ko je predsednik Donald Trump v torek obiskal tovarno zaščitnih mask.