Evropska turneja Madame X se je slabo začela za Madonno, saj je bila prisiljena odpovedati dva koncerta v Lizboni.

Koncertni organizatorji so ob odpovedi drugega koncerta sporočili, da se Madonna muči s ponavljajočimi se poškodbami in da je bolečina neznosna, tako da ne more nastopiti.

Na Facebooku so se organizatorji opravičili vsem, ki so se veselili koncerta, zahvalili pa so se za vse lepe želje po hitrem okrevanju.

Kot kaže zadnja torkova objava na Instagramu, kjer se po stopnicah vzpenja s pomočjo palice, okrevanje poteka počasi. Kljub temu so organizatorji koncerta zagotovili, da bo na zadnjem načrtovanem koncertu v Lizboni, ki bo nocoj, nastopila. To je potrdila tudi sama Madonna, na Instagramu je pravkar objavila fotografijo, h kateri je zapisala, da se vrača na oder. A oboževalci se ne upajo še veseliti, saj so pred dnevi koncert odpovedali tik pred zdajci – le 45 minut pred predvidenim začetkom.

Po odpovedi prvega koncerta je Madonna sporočila, da mora poslušati svoje telo in počivati.

Čeprav tako njeni predstavniki kot sama uradno ne želijo razkriti, kakšne zdravstvene težave ima, je na nastopu v San Franciscu občinstvu zaupala, da jo "muči koleno", težave pa ima tudi "s strganimi vezmi".

Po lizbonskem delu sledi 15 koncertnih večerov v Londonu, evropski del turneje pa naj bi sklenila s 14 koncerti v Parizu. V okviru turneje Madame X je 61-letna Madonna odpovedala že devet koncertov.