Par se je poročil leta 2000. Skupaj imata dva otroka, šestletno hčerko Carys in devetletnega sina Dylana. Foto: EPA
Par se je poročil leta 2000. Skupaj imata dva otroka, šestletno hčerko Carys in devetletnega sina Dylana. Foto: EPA

31-letni Cameron je v New Yorku sodniku priznal, da se je z drogami začel ukvarjati leta 2006. Prodajal in posedoval naj bi velike količine nedovoljene mete oziroma metamfetamina, ki je danes najbolj priljubljena oblika "speeda".

Za to bi lahko bil obsojen na najmanj 10 let zapora, lahko pa dobi tudi dosmrtno kazen. Ko ga je sodnik vprašal, ali se zaveda, da je ravnal narobe, je Cameron odgovoril: "Da, vaša milost."

Douglasov sin je obtožen tudi posedovanja heroina. Ta obtožba je posledica domnevnega sodelovanja s Cameronovim dekletom, ki naj bi zanj tihotapila narkotik. Ko je bil Cameron v hišnem priporu, naj bi mu dekle dostavljalo drogo, skrito v zobni ščetki.

Igralca in didžeja so ujeli lansko poletje. Ko je šest mesecev preživel zaprt v državnem zaporu, je kot obrambo navedel svojo nedolžnost. Odločilna sodba bo sledila aprila.

Oče pravi, da se zdaj bolj posveča svoji družini kot kdaj koli prej: "Nisem več tako osredotočen na kariero." Igralcu je žal le zaradi Camerona, saj meni, da bi mu lahko bil boljši oče. Douglas se sprašuje: "Bi bilo bolje, da bi bil več časa z njim? Seveda. Bil sem odsoten in nisem bil angel."

Zvezdniški oče tudi nima čiste preteklosti: "Alkohol je bil moja težava na neki točki. Brat je pred leti umrl zaradi prevelikega odmerka. Skoraj vsaka družina ima nekoga, ki ima podobne težave."