Elton z možem Davidom Furnishem. Foto: EPA
Elton z možem Davidom Furnishem. Foto: EPA

Kot je napisal, je po uspešni operaciji v Los Angelesu leta 2017 staknil hudo okužbo, zaradi katere bi skoraj umrl. “Operacija je bila zelo uspešna, a deset dni po njej sem čutil, da nekaj ni v redu. Pri ponovnem pregledu so ugotovili, da sem dobil redko obliko infekcije. Če bi težavo odkrili dan pozneje, bi verjetno umrl,” je zapisal.

Ko je ležal v bolniški postelji in razmišljal o tem, ali bo umrl, se je zavedal, da bi moral več časa posvetiti svojemu možu in sinovoma. “Med okrevanjem sem se zavedel, kako pomembna mi je družina in kako uživam v času, ki ga preživim s svojima sinovoma. Zacharyjevo pripovedovanje o tem, kaj se je zgodilo na treningu nogometa, je najlepša stvar na svetu.”

Elton John je bil tesen prijatelj
Elton John je bil tesen prijatelj "kraljice ljudskih src" in je na njenem pogrebu nepozabno odpel Candle in the Wind. Foto: Reuters

Elton John je takrat prekinil turnejo in se bolj posvetil družini, zdaj pa se je že vrnil na koncertne odre s svojo novo turnejo Farewell Yellow Brick Road. Poleg bolezni je v knjigi govoril tudi o svojem sporu s princeso Diano, saj sta se sprla zaradi knjige o Eltonovi fundaciji za boj proti aidsu. Kot pravi, mu je Diana obljubila predgovor, ki pa ga ni nikoli napisala. S princeso sta se, kot piše v avtobiografiji, pobotala na dan umora italijanskega modnega oblikovalca Giannija Versaceja.