Rihanna je z naslovnico dvignila precej prahu. Foto: AP
Rihanna je z naslovnico dvignila precej prahu. Foto: AP
Cara Delevingne
Obrvi, kakršne ima Cara Delevingne, so po letu 2011 postale lepotni standard. Foto: AP
Greta Garbo
Naslovnica naj bi bila poklon zvezdnicam starega Hollywooda, Greti Garbo (na fotografiji) in Marlene Dietrich. Foto: Getty Images

Rihanna tako kot številne druge zvezdnice krojijo modne smernice, zato marsikoga skrbi, da se bo po zaslugi prihajajoče naslovnice Voguea vrnil trend izredno tankih obrvi.

"Gre za izredno drzno potezo, ki pa bi se lahko prijela," je povedala Rosie Green, direktorica lepotnega oddelka pri reviji Woman & Home. "Gre za lepotno smernico, ki jo v nasprotju z drugimi smernicami, ki so predstavljene v reviji, lahko posnemajo tudi ljudje z malo denarja. Mislim, da kmalu ne bomo več videli tako polnih in gostih obrvi, kot smo jih bili vajeni zadnja leta," je še dodala Greenova.

Z njo se do neke točke strinja tudi nekdanja urednica lepote pri reviji Glamour Alessandra Steinherr, a hkrati zagotavlja, da se trend v širši javnosti ne bo prijel. "Modne blogerke bodo zagotovo med prvimi, ki se bodo lotile oblikovanja obrvi po vzoru Rihanne. Morda se bomo od gostih in izrazitih obrvi premaknili k naravnejšim linijam, vendar sem prepričana, da tako tankih obrvi ne bomo pogosto videli."

Goste in izrazite obrvi so se izpele
A Steinherrjeva se lahko tudi moti, saj so se lepotni ideali skozi zgodovino spreminjali. Goste in izrazite obrvi so postale popularne šele po letu 2011, ko je na modno prizorišče prišla novinka Cara Delevingne.

Greenova ob tem dodaja, da so se "goste in močne obrvi izpele in postale dolgočasne, zato je zgolj vprašanje časa, kdaj se jih bodo ljudje naveličali in in si zaželeli kaj drugega".

Vpliv zvezdnikov in družbenih medijev
Čeprav se zdi skoraj neverjetno, da bi imela ena sama naslovnica tako velik vpliv, se številnim v današnjem času ne zdi to tako čudno. Vpliv, ki ga imajo zvezdniki in družbena omrežja predvsem na mlajše generacije, je danes namreč neverjeten.

Čeprav je Steinherrjeva prepričana, da se trend ne bo prijel, je za BBC vseeno dodala: "Če bi s takimi obrvmi videli Kim Kardashian ali nekoga, ki ima tako širok krog oboževalcev, se ne bi čudila, da bi tanke obrvi kar naenkrat postale neznansko popularne."