Razkritja Michaelove zvezde na Pločniku slavnih se je udeležil tudi njegov oče Kirk Douglas. Foto: Reuters
Razkritja Michaelove zvezde na Pločniku slavnih se je udeležil tudi njegov oče Kirk Douglas. Foto: Reuters

74-letni Michael Douglas je najbolj znan po vlogi Gordona Gekka v filmu Wall Street, zvezdo je dobil blizu filmske legende Kirka Douglasa, očeta, ki zdaj šteje že 101 leto in se je sinu pridružil tudi na prireditvi ob razkritju zvezde, družbo pa sta mu delali tudi žena Catherine Zeta-Jones in Jane Fonda.

"Ko sem prvič slišala, da bo Michael dobil zvezdo, sem si mislila, zakaj je trajalo tako dolgo. Predvsem zato, ker je bil vedno pred svojim časom," je Fonda pojasnila ob razkritju zvezde.

Douglas je sicer igral v več kot 60 filmih in televizijskih serijah, med drugim v policijski seriji 70. let prejšnjega stoletja The Streets of San Francisco in psiholoških trilerjih Usodna privlačnost ter Prvinski nagon.

Fonda, hči znanega Henryja Fonde, je razložila, da sta se tako ona kot Douglas soočala s tem, da sta bila rojena v Hollywood pod pritiskom zaradi slavnih staršev in sta se potem v istem svetu morala najti na svoj način. "Najina očeta sta oba filmski legendi."

Douglas je sicer tudi filmski producent, leta 1975 je dobil oskarja za film Let nad kukavičjim gnezdom, kot producent pa se je podpisal tudi pod več deset neodvisnih filmov.

Ob razkritju zvezde je dejal, da je imel srečo, saj je bil v svoji dolgi karieri del tako klasičnega kot novega Hollywooda, ter da je počaščen, saj se je pridružil več kot 2.600 moškim in ženskam, ki so zastopani na Pločniku slavnih. "To so ljudje, ki so svoje delo opravljali strastno in ki so strastno zabavali ljudi po vsem svetu."